تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی میوه زیتون (Olea europaea)
کد مقاله : 1005-NCHPNT
نویسندگان:
هدی گارگرپور *1، تیمور توکلی هشجین2، عباس همت3، محمودرضا سالار4
1اصفهان- سه راه سیمین-خ جانبازان- خ شمس تبریزی- خ معرفت- ک چهارم- پ 511
2گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
4گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده مقاله:
تعیین خصوصیات فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی به منظور طراحی و ساخت تجهیزات مربوط به برداشت، حمل و نقل، بهره برداری، جداسازی، سورتینگ و بسته بندی محصولات مورد نیاز است. در این مطالعه برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی چهار رقم میوه زیتون اندازه گیری و محاسبه شد. خواص فیزیکی اندازه‌گیری شده برای چهار رقم زیتون شامل، رطوبت، ابعاد، جرم، شعاع انحنا، چگالی، جرم هسته، ابعاد هسته، نسبت گوشت به هسته، میانگین قطر هندسی، کرویت، سطح رویه و ضریب رعنایی بودند. منحنی نیرو تغییر شکل از آزمون فشاری شبه استاتیک ، رسم شد و مدل هنری برای نمونه ها برازش شد. ابعاد میوه و هسته زیتون ارقام مختلف این تحقیق به ترتیب، در محدوده 76/15-02/27 و 36/8- 23/21 میلی‌متر بود. چگالی زیتون در محدوده، 07/1-03/1 گرم در سانتی‌متر مکعب به دست آمد. نسبت گوشت به هسته در رقم روغنی (88/3) کمترین و در رقم دزفول (78/4) بیشترین مقدار می باشد. بیشترین میزان میانگین قطر هندسی برای زیتون رقم اسپانیا 95/20 و کمترین آن در رقم روغنی 58/17 به دست آمد. از نظر میزان کرویت و ضریب رعنایی، رقم کنسروالیا بیشترین و رقم دزفول کمترین میزان را داشتند. مدول الاستیسیته در هر دو روش هرتز و بوسینیسک، میزان تغییر شکل در نقطه شکست و چغرمگی برای رقم اسپانیا به طور معناداری بیشتر از سایر ارقام می باشد که این می‌تواند نمایانگر سختی بیشتر این رقم نسبت به دیگر ارقام باشد.
کلیدواژه ها:
خواص فیزیکی، مدول الاستیسیته ظاهری، روش هرتز، روش بوسینیسک، منحنی نیرو-تغییر شکل.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است