بسته بندی ضد میکروبی با استفاده از پلی ساکاریدهای طبیعی(کیتوزان، آلژینات)همراه با روغن-های اسانسی |
کد مقاله : 1007-NCHPNT |
نویسندگان: |
سمیه جعفری *، ابراهیم احمدی، سیمین حق نظری، علی رمضانی دانشگاه زنجان |
چکیده مقاله: |
کاربرد محصولات پتروشیمی جهت بسته بندی مواد غذایی یک عامل تهدید کننده جدی زیست محیطی است. محصولات پتروشیمی(پلاستیک مبتنی بر پتروشیمی)باعث کاهش دفن زباله، آلودگی محیط زیست و مصرف انرژی بالا در فرایند تولید می-شوند. انتشار مواد افزودنی از محصولات پتروشیمی به مواد غذایی سلامتی انسان را به خطر میاندازد؛به همین دلیل جهت رفع این مشکل باید راهکارهای جایگزین پایدار یافته شود. جهت این هدف، مطالعات اخیر بر توسعه مواد زیست تخریب پذیر متمرکز شدهاند. در سالهای اخیر استفاده از پلی مرهای زیست تخریب پذیر مانند پروتئینها، چربیها و پلی ساکاریدها (کیتوزان، آلژینات) در بسته بندی افزایش یافته است. روغنهای اسانسی یک عنصر جالب جهت اضافه کردن به مواد کامپوزیتی زیست تخریب پذیر است. روغنهای اسانسی به دلیل منشا طبیعی و خواص کاربردی(خواص ضد میکروبی) به عنوان مواد فعال با هدف افزایش عمر مفید مواد غذایی در بسته بندی-های فعال استفاده میشوند. بستهبندی ضد میکروبی از زیرمجموعه بستهبندیفعال است که از عوامل ضد میکروبی ساخته شده است. |
کلیدواژه ها: |
بسته بندی، پلیمر، زیست تخریب پذیر، کامپوزیت |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |