بررسی اثرات نوع بسته بندی، مدت زمان انبارداری و دمای سردخانه بر روی خواص توت فرنگی در مدت انبارداری
کد مقاله : 1010-NCHPNT
نویسندگان:
مهدی مهاجروطن *1، حسن صدرنیا2، عبدالعلی فرزاد2
1استان گلستان - شهر خان ببین - روستای شیرآباد - خ پایگاه
2دانشیار
چکیده مقاله:
طراحی بهینه و بهره وری از فرآیند خنک سازی با جریان هوا برای به حداقل رساندن تلفات پس از برداشت محصولات بسیار حیاتی است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر فرآیند خنک سازی با جریان هوا بر روی دمای مرکزی، رطوبت از دست رفته و بافت توت فرنگی است. آزمایشات تجربی بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار در دانشگاه فردوسی مشهد، سردخانه دانشکده کشاورزی انجام شد. فاکتور اول، نوع بسته بندی که شامل بسته های دارای منفذ و بدون منفذ و فاکتور دوم زمان انبار داری در 4 سطح (پس از 2، 4، 6 و8) روز انبار داری و فاکتور سوم میزان دمای سیال هوا در 3 سطح 0، 2و4 درجه سانتی گراد بود. نتایج حاصل از بخش آزمایشات تجربی نشان داد که دمای سردخانه تاثیر قابل توجهی بر روی دمای مرکزی و بافت توت فرنگی ها دارد به گونه ای که با افزایش دمای سردخانه سفتی بافت توت فرنگی ها 60/2 درصدکاهش پیدا می کند. نوع بسته بندی بر روی رطوبت از دست رفته محصول تاثیر می گذارد، دربسته های منفذ دار درصد کاهش وزن از روز 4 ام به بعد کنترل شد و با جلوگیری از تبخیر و تعرق در این نوع بسته ها مانع از پوسیدگی توت فرنگی شد. بافت توت فرنگی در روزهای ابتدایی و انتهایی انبارداری اختلاف معناداری با یکدیگر نداشتند و این نشان دهنده تاثیر مثبت خنک سازی بر روی افزایش ماندگاری توت فرنگی است.
کلیدواژه ها:
بسته بندی، توت فرنگی، خنک سازی، سفتی بافت
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است