مدلسازی میزان تقلب انواع شربت در عسل بر اساس پردازش تصویر |
کد مقاله : 1018-NCHPNT |
نویسندگان: |
میثم پیرمرادی1، مصطفی مصطفائی *2، لیلا ندرلو3، حسین جوادی کیا3 1کرمانشاه- شهرستان دالاهو- شهر کرند- محله زرده پشت هنرستان خلیج فارس - پ 591- کد پستی 6766154475 2میدان امام خمینی- بزرگراه امام خمینی- میدان شهدا- دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی- گروه مکانیک بیوسیستم 3استادیار |
چکیده مقاله: |
تقلب صنعتی از طریق اضافه کردن شربتهای طبیعی و یا تخمیری مستقیماً به عسل ایجاد میشود. در این تحقیق به طراحی و ساخت مجموعه تصویربرداری بهینهشده برای سیالات در دانشکده کشاورزی و فصل بهار در کرمانشاه پرداختهشده. در این تحقیق شربت ساکارز، فروکتوز و ترکیب 9/0 از شربت گلوکز به همراه فروکتوز در سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10، 20، 30، 40، 50، 60، 70، 80 و 90 درصد در عسل بهوسیله همزنی مخلوط گردید. تصاویر تهیهشده و به محیط پردازش تصویر در نرمافزار متلب انتقال داده شد. سادهترین کانال رنگی (قرمز، سبز و آبی) و قابلدرک یعنی کانال رنگی R، G و B انتخاب شد. دامنه تغییرات کانال رنگی R و G با افزایش درصد شربت بهصورت صعودی از 110 تا 145 و 124 تا 153 متغیر است. بیشترین دامنه تغییرات در کانالهای رنگی را در محدوده 6/0 تا 168، کانال B به خود اختصاص داد، ساکارز در این پارامتر دارای بیشترین مقادیر بود. در این پژوهش با توجه به شاخصهای رنگی به بررسی و مدلسازی میزان تقلب پرداخته شد. برای هر پاسخ با استفاده از آنالیز رگرسیون خطی چندگانه، مدلهای چندجملهای درجه دوم به دست آمد و با توجه به آنالیز واریانس (ANOVA) صحت و دقت مدلهای بهدستآمده ارزیابی گردید. ضریب تبیین بیش از 99 درصد (99R2>) در تمامی مدلهای شربت افزودنی با دادههای آزمایش مطابقت داشت. مقدار این ضریب برای پیشبینی مدلهای تیمار شربتهای فروکتوز، ترکیب گلوکز- فروکتوز و ساکارز به ترتیب 9990/0، 9995/0 و 9989/0 بود. مدلهای ارائهشده توانایی پیشبینی بالایی از مقادیر مختلف شربتها داشتند. |
کلیدواژه ها: |
عسل، تقلب، پردازش تصویر، مدلسازی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |