معرفی و کاربرد پوشش های زیست تخریب پذیر در بسته بندی مواد غذایی
کد مقاله : 1024-NCHPNT
نویسندگان:
پروین بقری *1، فخری شهیدی2، ناصر صداقت3
1مشهد-میدان آزادی- دانشگاه فردوسی مشهد-خوابگاه پردیس2 کد پستی :9177948974
2مشهد-میدان ازادی-دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده کشاورزی گروه علوم وصنایه غذایی
3مشهد-میدان ازادی-دانشگاه فردوسی مشهد-دانشکده کشاورزی-گروه علوم و صنایع غذایی
چکیده مقاله:
سالانه در جهان بیش از 5 میلیاردتن زبالۀ حاصل از مواد بسته بندی تولید می شود که 30% از این زباله ها مربوط به مواد پلاستیکی است. زیست تخریب پذیری مواد پلاستیکی سنتزی حاصل ازمشتقات نفتی فرایندی بسیار کند بوده، تجزیه کامل آنها چندین سال به طول می انجامد و این امر باعث افزایش آلودگی های زیست محیطی می گردد [Guilbert et al., 1986]. لذا تولید مواد بسته بندی زیست تخریب پذیر با قابلیت حفظ کیفیت ماده غذایی اهمیت زیادی یافته است. یک گروه ازبسته بندی های زیست تخریب پذیر فیلم ها و پوشش های خوراکی هستند[Ribeiro et al., 2007]. پوشش های زیست- تجزیه پذیر، توسط میکروارگانیسم ها مصرف شده و به ترکیبات ساده تبدیل می گردند[Salmoral et al., 2000]. پوشش های خوراکی به دلیل زیست تجزیه پذیر بودن، حفظ کیفیت محصول، به تاخیر انداختن پیری، تنظیم فعالیت های متابولیکی، بهبود ظاهر و حفظ شفافیت میوه ها به منظور جذب مصرف کننده جهت افزایش عمرانبارمانی میوه ها وسبزی ها پیشنهاد می- شوند[Amariz et al., 2000].
کلیدواژه ها:
پوشش، زیست تخریب پذیری، بسته بندی.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است