ساخت و کالیبراسیون پروب حرارتی دوسوزنه جهت اندازه گیری خواص حرارتی |
کد مقاله : 1032-NCHPNT |
نویسندگان: |
کامران نوری1، حسن صدرنیا *2، محمود رضا گلزاریان3، مسعود تقی زاده3 1مشهد- میدان ازادی- دانشگاه فردوسی- خوابگاه فجر 2مشهد- میدان آزادی - پردیس دانشگاه فردوسی مشهد- گروه مهندسی بیوسیستم 3عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد |
چکیده مقاله: |
دستگاه پروب حرارتی وسیلهای ساده است که در کاربردهای مهندسی غذایی و دیگر کاربردها محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این دستگاه برای طیف وسیعی از مواد غذایی (پودرها، مایعات، تودههایدانهای و همه میوهها) ، خاکها، پزشکی، مهندسی نفت و غیره استفاده میشود. ازجمله دلایل دیگر که بر محبوبیت آن افزوده میتوان به هزینه عملیاتی پایین، سادگی کاربرد، طراحی ساده و اندازه گیری همزمان هدایت حرارتی، نفوذ حرارتی و گرمای ویژه اشاره کرد. تئوری این روش بر پایه تکنیک منبع حرارت خطی است که از مدل پروب خواص حرارتی ایدآل مشتق شده است، بنابراین بین پروب واقعی و مدل تئوری آن تفاوت وجود دارد. ازجمله این تفاوتها میتوان به اندازه محدود نمونه و گرمکننده، تفاوت خواص بین حرارتی نمونه، گرمکننده خطی و ترموکوپل، تفاوت نسبت جرم حرارتی نمونه به پروب و همچنین عدم دقت در اندازهگیری توان ورودی اشاره کرد که این عوامل بهنوبه خود در طراحی پروب تأثیرگذارمیباشند. بنابراین هدف از این تحقیق ارائه راهکارهای طراحی هرچه بهینهتر پروب حرارتی دوسوزنه است. |
کلیدواژه ها: |
پروب حرارتی دوسوزنه ، کالیبراسیون، هدایت حرارتی، نفوذ حرارتی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |