اصول اولیه و کاربرد تصویربرداری پس پراکنش در ارزیابی کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی
کد مقاله : 1034-NCHPNT
نویسندگان:
نرگس قانعی قوشخانه1، محمودرضا گلزاریان *2، مجتبی ناصری3
1رضاشهر-خیابان خاقانی 29-پلاک 82
2مشهد-دانشگاه فردوسی مشهد-گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم
3مشهد- بززرگراه شهید کلانتری نرسیده به میدان جهاد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده مقاله:
با افزایش درخواست روزافزون محصولات کشاورزی، تلاش برای به کارگیری روش‌های نوین و خودکار جهت افزایش تولید، بهبود ارزیابی کیفیت و کاهش ضایعات، بیشتر شده است. به منظور ارتقای سطح سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی می‌بایست نه تنها محصول کشاورزی دارای کیفیت تغذیه‌ای بالایی باشد، بلکه استانداردهای کیفی در طول تولید، فرآیندهای پس از برداشت و نگه‌داری آن نیز رعایت گردد. از مهم‌ترین اقدامات مورد نیاز در تامین محصول کشاورزی سالم و با کیفیت، به‌کارگیری روش‌های نوین تضمین سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی است. روش‌های غیر مخرب نوری ظرفیت بالایی را در ارزیابی کیفیت محصولات کشاورزی نشان داده است. طیف سنجی و تصویربرداری به عنوان دو رکن اصلی روش‌های
غیر مخرب نوری کاربردهایی را در این زمینه داشته‌اند. در این تحقیق تصویربرداری پس پراکنش که زیرمجموعهای از روش‌های تصویربرداری است، به عنوان روشی برای ارزیابی کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است و نمونه‌هایی از کاربردهای آن در این زمینه آورده شده است.
کلیدواژه ها:
تصویربرداری پس پراکنش، فرآیند پس از برداشت، کیفیت سنجی محصولات کشاورزی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است