شناسایی ارقام برنج با پردازش و اندازه برداری از روی تصاویر تهیه‌شده زیر بینوکالر
کد مقاله : 1041-NCHPNT
نویسندگان:
سعید احمدی پور1، محمودرضا گلزاریان *2
1خراسان رضوی- مشهد- میدان آزادی- دانشگاه فردوسی- خوابگاه فجر
2مشهد-دانشگاه فردوسی مشهد-گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم
چکیده مقاله:
با توجه به ارزش اقتصادی متفاوت ارقام برنج، گزارش‌ها نشان‌دهنده این هستند که احتمال اختلاط ارقام مختلف و فروش یک رقم به‌جای رقم دیگر در بازار وجود دارد. استفاده از تکنیک‌های پردازش تصویر برای طبقه‌بندی ارقام برنج، روشی است که می‌تواند دقت فرآیند طبقه‌بندی را در کاربردهای واقعی افزایش دهد. در این مطالعه دو ویژگی شکلی از تصاویر دانه‌های برنج بررسی شدند تا کارایی آن‌ها در شناسایی شش رقم برنج ایرانی (هاشمی، فجر، شیرودی، کشوری، ندا، کوهسار) ارزیابی شود. درمجموع 600 تصویر از دانه‌های برنج (100 تصویر از هر واریته) توسط میکروسکوپ در فاصله ثابت گرفته شد و ویژگی شکلی از تصاویر دانه‌ها استخراج شد. عکس برداری میکروسکوپی در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی انجام شد. در این مطالعه تعدادی تصویر به‌وسیله دوربین موبایل از هر واریته به‌صورت توده‌ای گرفته شد تا توسط اطلاعات استخراج‌شده در تصویربرداری میکروسکوپی شناسایی شوند. در این مطالعه مرزهای تصمیم‌گیری برای قطر اصلی و فرعی دانه‌ها به دست آمد که در بعضی از ارقام این مرزها مشترک بود و مانع از شناسایی ارقام می‌شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهند که شناسایی این ارقام برنج به‌وسیله دو ویژگی شکلی قطر اصلی و قطر فرعی دارای خطای بسیار بالایی می‌باشند و باید از ویژگی‌های دیگری نیز استفاده شود.
کلیدواژه ها:
برنج، پردازش تصویر، ویژگی‌های شکلی، تصویربرداری میکروسکوپی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است