مقایسه برخی خواص کیفی گوجه‌فرنگی خشک شده با روش رفرکتنس ویندو با سایر روش-های خشک کردن
کد مقاله : 1044-NCHPNT
نویسندگان:
شهین زمردی *
جاده سلماس صندوق پستی 365
چکیده مقاله:
این مطالعه در سال 1396 در بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی، به مرجله اجرا در آمد. هدف از این مطالعه مقایسه برخی خواص کیفی گوجه فرنگی خشک شده با روش‌های رفراکتنس ویندو، هوای داغ، مایکروویو و روش آفتابی بود. نتایج نشان داد که اسیدیته در نمونه‌های خشک شده در هوای داغ، مایکروویو و رفراکتنس ویندو تاثیر معنی داری با یکدیگر نداشت. اما مقدار اسیدیته در نمونه‌های تهیه شده به روش آفتابی بطور معنی داری کمتر از سایر روش‌ها بود. کمترین مقدار رطوبت و بیشترین مقدار ویتامین C در نمونه‌های خشک شده به روش رفراکتنس ویندو و مایکروویو و بیشترین مقدار رطوبت و کمترین مقدار ویتامین C مربوط به نمونه‌های خشک شده به روش آفتابی و هوای داغ بود. اندیس L* ، b* و a* در نمونه‌های خشک شده به روش رفراکتنس ویندو بطور معنی داری بیشتر از سایر نمونه‌ها بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، به دلیل اینکه نمونه-های خشک شده به روش رفراکتنس ویندو در مقایسه با سایر روش‌ها، دارای بالاترین مقدار اندیس‌های رنگی بود. بنابراین از این روش با موفقیت می‌توان در خشک کردن گوجه فرنگی استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
رفراکتنس ویندو، آفتابی، گوجه فرنگی خشک، مایکروویو، هوای داغ
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است