کاربرد ضایعات کارخانجات در تولید اسنک های اکسترود شده حاوی فیبرهای رژیمی
کد مقاله : 1051-NCHPNT
نویسندگان:
سرور لطفی شیرازی *1، آرش کوچکی2، الناز میلانی3، محبت محبی4
1مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی مشهد
22- استاد گروه علوم و صنایع غذایی/ دانشگاه فردوسی مشهد
33- استادیار پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی / جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
4استاد گروه علوم و صنایع غذایی/دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده مقاله:
در سال های اخیر میزان مصرف اسنک های اکسترود شده افزایش یافته که باعث ایجاد نگرانی هایی در زمینه سلامت و ارزش تغذیه ای این محصولات شده است و محققان را به سوی تولید اسنک های با ارزش غذایی بالاترتشویق کرده است. از راهکارهای افزایش ارزش غذایی اسنک ها استفاده از فیبرهای غذایی می باشد. فیبرهای غذایی به عملکرد بهتر قلب، دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و در کنترل دیابت تاثیر مثبت دارند. مصرف فیبرهای رژیمی در نیم قرن اخیر به عنوان یکی از اجزای اصلی غذاهای عملگرا مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی ضایعات کارخانجات بدون هیچ گونه استفاده دور ریخته می شود، با توجه به این که این ترکیبات دارای مقدار قابل توجهی فیبر رژیمی بوده و با در نظر گرفتن این که فیبرهای رژیمی دارای خواص عملکردی و تغذیه ای مهمی می باشند، بنابراین بهبود این خواص با استفاده از فناوری هایی مانند اکستروژن که به دلیل تنوع محصولات تولیدی، هزینه ی پایین، تولید بالا، کیفیت بالای محصول و مخاطره ی پایین زیست محیطی به عنوان یک فرایند با کارایی بالا در صنایع غذایی نقش و اهمیت ویژه ایی دارد.
کلیدواژه ها:
اسنک، اکستروژن، فیبرهای رژیمی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است