بررسی تأثیر فرایند ترکیبی اسمز-فراصوت بر میزان نفوذ ترکیبات فنلی پسماند انگور(آرگول) در ژل آلوئه ورا ‏‎
کد مقاله : 1059-NCHPNT
نویسندگان:
الهام آذرپژوه *1، پروین شرایعی1، نصرت عظیمی2
1عضو هیئت علمی
2کارشناس R&D
چکیده مقاله:
در این تحقیق تاثیر فرآیند تیمار فراصوت بر میزان نفوذ ترکیبات فنلی در ژل آلوئه‌ورا با افزودن ترکیبات عملگرای فنلی موجود در ‏پسماند انگور (آرگول) بررسی گردید. تیمارها شامل: فراصوت- آب (غوطه‌وری در محلول قندی ایزوتونیک معادل بریکس ژل آلوئه‌ورادر ‏دمای 50 درجه سلسیوس به مدت 15 دقیقه فراصوت‌دهی و سپس غوطه‌وری به مدت 45 دقیقه در محلول ساکارز 50 درصد + آرگول ‏‏20 درصد) و فراصوت- اسمز(غوطه‌وری در محلول ساکارز 50 درصد + آرگول 20 و با استفاده از سیستم پروب به مدت 60 دقیقه به ‏صورت پالسی هر 15 دقیقه یکبار) و نمونة شاهد بودند. نمونه‌ها با خشک‌کن کابینی با دمای ثابت‌‌‌‌ 50 درجه سانتی‌گراد خشک گردیدند. ‏بر روی محصول خشک شده، میزان از دست‌دادن آب، میزان افزایش ماده جامد جذب شده ، درصد چروکیدگی، ارزیابی ساختار بافت، ‏تغییرات مولفه‌های رنگی و ارزیابی حسی انجام شد. نتایج نشان داد، تیمار فراصوت- اسمز باعث افزایش میزان از دست‌دادن آب، میزان ‏جذب مواد، آب‌گیری، وجذب مجدد وکاهش چروکیدگی، سفتی و قابلیت جویدن نمونه‌ها شد. به علاوه، در اثر فرایند فراصوت، رنگ ‏نمونه‌ها روشن‌تر شد و به قرمزی تمایل پیدا کرد. نتایج به دست آمده از ارزیابی حسی نمونه‌ها نشان داد، فرآیند فراصوت باعث حفظ بهتر ‏رنگ، بافت و شکل ظاهری می‌شود. ‏
کلیدواژه ها:
آلوئه‌ورا، اسمز، پسماند انگور، فر‌آسودمند. ‏
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است