اندازه گیری سختی دانه در ارقام مختلف گندم با استفاده از آسیاب آزمایشگاهی |
کد مقاله : 1060-NCHPNT |
نویسندگان: |
جهانگیر پیری سرای *1، امیرحسین افکاری سیاح2، منصور راسخ2 1اردبیل- دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- گروه مهندسی بیوسیستم 2دانشگاه محقق اردبیلی |
چکیده مقاله: |
در این تحقیق، امکان اندازهگیری سختی دانه گندم در ارقام مختلف توسط آسیاب آزمایشگاهی بررسی شده و نتایج حاصله با نتایج به دست آمده از بارگذاری شبه استاتیک مقایسه شده است. ارقام گندم تحت بررسی شامل سرداری، آذر2، حیدری، زارع و پیشگام بوده و از آسیاب آزمایشگاهی در سرعتهای دورانی 3000 و 5000 دور بر دقیقه و مدت زمان 2 و 3 دقیقه همچنین دستگاه کشش- فشار سنتام (STM-20) موجود در گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه محقق اردبیلی استفاده شد. درصد رطوبت اولیه به عنوان فاکتوری مهم بر سختی دانه اندازه-گیری شده و مقدار آن در رقم سرداری 4/6 درصد، در رقم حیدری 37/5 درصد، در رقم آذر2 این مقدار برابر 16/5 درصد، در رقم پیشگام این مقدار برابر 96/5 درصد و بالاخره در رقم زارع برابر 6 درصد میباشد. نتایج نشان داد که رقم حیدری دارای بالاترین سختی بوده و با افزایش مدت زمان و سرعت دورانی، شکست توده گندم در آسیاب افزایش پیدا میکند. نتایج اندازهگیری سختی دانه گندم توسط آسیاب آزمایشگاهی تطابق بالایی با نتایج بارگذاری شبه استاتیک داشت. |
کلیدواژه ها: |
آسیاب، سختی دانه، کشش- فشار، گندم. |
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |