کاربرد بیوسنسورها در بسته بندی مواد غذایی |
کد مقاله : 1063-NCHPNT |
نویسندگان: |
آزاده شاهسون تبریزی *1، رضوان نیک بخت2 1بلوار وکیل آباد کوثر شمالی 35.6 پلاک 24 2کارشناس صنایع کشاورزی ، مدیریت صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، بجنورد |
چکیده مقاله: |
بیوسنسور یا حسگر زیستی سیستمهای اندازهگیری بسیار دقیق، حساس و اختصاصی هستند که میتوانند آنالیت مورد نظر را در غلظتهای بسیار کم در نمونههای بیولوژیک اندازهگیری کند. به عبارت دیگر، بیوسنسورها ابزاری هستند که بر مبنای مواد بیولوژیکی پایهگذاری شدهاند و در حال حاضر امکان استفاده وسیعی در زمینههای مختلف را ایجاد کردهاند. با توجه به توسعه بیوسنسورها در همه جنبه های صنایع غذایی، آنها قادر به اندازهگیری و کنترل خطوط تولید کارخانههای مواد غذایی از لحاظ اندازهگیری خودکار ترکیبات مغذی و جمعیت میکروبی نمیباشند، لذا توسعه بیوسنسورها در صنایع غذایی میتواند باعث بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی شود. بیوسنسور ها از طریق اندازه گیری میزان برخی مواد در محصولات غذایی ،ترکیبات سنتز شده توسط گیاه و به طور کلی مواد ذخیره میزان طراوت و تازگی آنها را کنترل می کنند. در این مطالعه کاربرد سنسورها و بیوسنسورها در صنایع غذایی به ویژه صنایع بسته بندی مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت. |
کلیدواژه ها: |
بیوسنسور، کاربرد، صنایع غذایی، بستهبندی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |