تاثیر بسته‌بندی هوشمند بر کیفیت مواد غذایی
کد مقاله : 1069-NCHPNT
نویسندگان:
آزاده شاهسون تبریزی *1، رضوان نیک بخت2
1بلوار وکیل آباد کوثر شمالی 35.6 پلاک 24
2کارشناس صنایع کشاورزی ، مدیریت صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، بجنورد
چکیده مقاله:
هدف از بسته بندی مواد غذایی افزایش مدت نگه داری ماده غذایی به وسیله جلوگیری از فساد باکتری ها یا از دست دادن مواد مغذی است. سیستم های بسته بندی هوشمند، قوی و فعال تولیدشده با نانوتکنولوژی قادر خواهند بود که پارگی ها و نشتی ها را برطرف کنند و به شرایط محیطی مثل تغییر در دما و رطوبت پاسخ دهند. بسته بندی هوشمند ماده غذایی می‌تواند تشخیص دهدکه محتویاتش در حال فاسد شدن است و به مشتری اعلام هشدار کند، ضمن اینکه با شروع روند فساد ماده غذایی، این بسته بندی فعال، ماده نگهدارنده ای مانند ضد میکروب ها، چاشنی ها، رنگ ها یا مکمل های غذایی به درون ماده غذایی آزاد خواهد کرد. در فرآیند های بسته بندی، به منظور درک بهتر رابطه بین کیفیت حسی و تشخیص فساد، در کلیه مراحل نگهداری و توزیع مواد غذایی، مشکلات مرتبط با حساسیت بیش از اندازه و درجه اطمینان، نیاز به آگاهی عملکرد بسته بندی هوشمند در مقیاس وسیع می باشند.
کلیدواژه ها:
بسته‌بندی هوشمند، کیفیت، مواد غذایی.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است