امکان سنجی استفاده از ویژگی های خازنی در تشخیص میزان قند کیوی
کد مقاله : 1070-NCHPNT
نویسندگان:
جواد جدی *1، فیض اله شهبازی2، امین طاهری گراوند3
1البرز ماهدشت خ بهشتی کوجه معلم 4 پ 4
2دانشیار مکانیک بیوسیستم دانشگاه لرستان
3استادیار مکانیک بیوسیستم دانشگاه لرستان
چکیده مقاله:
درجه بندی محصولات کشاورزی یکی از فرآیندهای مهم در روند فرآوری آنهاست که بر بازارپسندی و ارزش افزوده محصول تأثیرگذار است، درجه بندی میوه ها و سبزی ها بر اساس رسیدگی آنها یکی از معمول ترین روش ها است. روشهای مختلفی برای تشخیص میزان رسیدگی میوه به کار گرفته شده است که بعضی از این روشها مخرب و برخی دیگر غیر مخرب هستند. در این تحقیق از روش غیر مخرب خازنی استفاده شد. یک سامانه آزمایشگاهی به منظور اندازه گیری ظرفیت حسگر خازن طراحی و ساخته شد.کیوی به عنوان ماده دی الکتریک داخل صفحات حسگر خازنی قرار گرفته و ثابت دی الکتریک آن در بسامد 16 مگاهرتز تعیین شد. ثابت دی الکتریک کیوی در طی رسیدن میوه در شرایط کنترل شده دما و رطوبت اندازه گیری شد.پس از تعیین ثابت دی الکتریک میوه ، رابطه آن با میزان رسیدگی و خواص مرتبط با رسیدگی )مواد جامد محلول(بررسی شد. نتایج نشان داد ثابت دی الکتریک در طی رسیدن میوه کاهش و مواد جامد محلول(TSS) افزایش می یابد.
کلیدواژه ها:
بسامد، کیوی، حسگر خازنی، دی الکتریک
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است