مدل سازی جرم میوه زیتون بر اساس نسبت گوشت به هسته و ویژگیهای هندسی |
کد مقاله : 1074-NCHPNT |
نویسندگان: |
فروغ شواخی *1، هومن شریف نسب2، صغری معدنی3، زهرا رفیعی3 1کرج بلوار شهید فهمیده موسسه تحقیات فنی و مهندسی کشاورزی 2عضو هیات علمی موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی 3کارشناس |
چکیده مقاله: |
طراحی تجهیزات حمل و نقل، برداشت، فرآوری، نگهداری و دستیابی به محصولی با کیفیت بالا بدون دانش خواص هندسی محصولات کشاورزی و بهدست آوردن رابطه بین جرم، طول، عرض، ضخامت، حجم و سطح آنها امکان پذیر نیست. هدف از این تحقیق مدلسازی جرم رقم روغنی زیتون بر اساس مشخصه های هندسی آن بود که در سال 1393 و در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج انجام شد. مدلها در دو گروه تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس نسبت گوشت به هسته ارائه شد. گروه اول مدلهای که شامل جرم بر اساس ابعاد، سطوح تصویر، قطر میانگین حسابی و هندسی، مساحت رویه، مساحت معیار و ضریب کرویت میوه و گروه دوم مدلهای جرم بر اساس حجم محاسباتی، حجم کره دو سر پهن و کره دوکی شکل بود. نتایج نشان داد که مدلهایی که بر اساس نسبت گوشت به هسته زیتون بود، بالاترین ضریب تبیین را داشت. بهترین و سادهترین مدل جرمی پیشنهادی تک متغیره بر این اساس (123/1- ) ( (flesh/Core+21/8 M= با ضریب تبیین (1R2=) بود. |
کلیدواژه ها: |
زیتون، مدل جرمی، نسبت گوشت به هسته، ویژگیهای هندسی |
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |