روش‌‌های اندازه‌گیری برخی خواص فیزیکی و مکانیکی پسته با رویکرود بهبود روش‌های فرآوری
کد مقاله : 1076-NCHPNT
نویسندگان:
زین العابدین امیدمهر *1، مهدی مزجی2
1شاهرود-کیلومتر 3 جاده بسطام- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی سمنان (شاهرود
2کاشناس مدیریت جهادکشاورزی دامغان
چکیده مقاله:
خصوصیات فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی، اطلاعات اولیه و ضروری جهت طراحی ماشین‌آلات، ساختار و کنترل آنها در تولید، حمل و نقل و فرآوری محصولات می باشند. در این مقاله که به صورت کتابخانه‌ای تهیه شده است، سعی شده است تا با برجسته نمودن خصوصیات مکانیکی و فیزیکی پسته کامل و اجزا آن که شامل پوسته اولیه ثانویه و مغز می باشند. روش‌های عملی به منظور اندازه گیری پاره‌ای از این خصوصیات ارائه نماید. روش‌های اندازه گیری ابعاد، سطح موثر، انجام آزمون فشار، تعیین ضریب کشسانی، اهمیت اندازه گیری این خواص، نوع دستگاه مورد استفاده از جمله مواردی هستند که در این مقاله به آن اشاره شده است. امید است که با ارائه این روش‌ها فعالیت‌های تحقیقی جامعی در ارتباط با اندازه‌گیری خصوصیات فیزیکی و مکانیکی ارقام مختلف پسته در کشور انجام گرفته است تا زمینه برای بهبود کمی و کیفی خطوط فرآوری پسته به صورت علمی و دقیق فراهم گردد.
کلیدواژه ها:
پسته، خصوصیات فیزیکی، خصوصیات مکانیکی، روش های فرآوری، ضایعات
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است