بررسی تغییرات خواص حسی و ارگانولپتیکی میوه هلو تحت تاثیر اسانس گلپر طی دوره انبارداری
کد مقاله : 1078-NCHPNT
نویسندگان:
نرجس آقاجانی *1، اشرف گوهری اردبیلی2، امیر دارائی گرمه خانی3
1همدان دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده صنایع غذایی بهار
2استادیار، گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
3دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده فنی تویسرکان، گروه هلوم و صنایع غذایی
چکیده مقاله:
استفاده از ترکیبات سالم و سازگار با سلامت انسان و طبیعت یکی از دغدغه های مهم محققین تکنولوژی پس از برداشت محصولات باغی است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و اسانس گلپر بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی بود. تیمارهای مورد مطالعه در این تحقیق شامل پوشش ژل آلوئه ورا 10 درصد حاوی غلظت های مختلف اسانس گلپر (صفر و 1/0 و 2/0 درصد) بود که بر روی نمونه های هلو اعمال شدند و خواص ارگانولپتیکی و ویژگیهای رنگی میوه با استفاده از روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش آلوئه ورا غنی‌شده با اسانس گلپر موجب بهبود خواص حسی محصول در مقایسه با تیمار شاهد شد و شاخص های بافتی، ظاهری، عدم کپک زدگی و عطر و طعم محصول در مقایسه با تیمار شاهد طی انبار داری افت چندانی پیدا نکرد. با این تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از پوشش آلوئه ورا غنی‌شده با اسانس گلپر موجب حفظ خواص کیفی و کاهش تخریب خواص حسی میوه هلو طی انبارداری شد.
کلیدواژه ها:
پوشش آلوئه ورا، اسانس گلپر، میوه هلو، خواص کیفی.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است