مدل سازی ریاضی فرآیند پیش سرمایش هلو
کد مقاله : 1082-NCHPNT
نویسندگان:
حبیبه نعلبندی *1، صادق سیدلو2
1تبریز- بلوار 29 بهمن
2هیات علمی
چکیده مقاله:
یکی از فرآیندهایی که نقش بسیار موثری در افزایش عمر قفسه ای و کاهش ضایعات محصولات باغی دارد، فرآیند پیش سرمایش است. در طول فرآیند پیش سرمایش، دمای محصول با گذشت زمان بصورت نمایی کاهش می یابد. با مدل سازی ریاضی این فرآیند می توان زمان سرمایش محصول را در دبی های مختلف هوای سرد پیش بینی کرد. در این تحقیق فرآیند پیش سرمایش هلو در جعبه های تجاری یک ردیفه، دو ردیفه و سه ردیفه و در دبی های مختلف هوای سرد شامل 5/0، 1 و 5/1 لیتر در ثانیه به ازای هرکیلوگرم محصول در سیستم پیش سرمایش اجباری انجام شد و مدل ریاضی آن به صورت تابعی از زمان توسعه یافت. ضرایب مدل نیز به صورت تابعی از دبی هوای سرد توسعه پیدا کردند. نتایج نشان داد با افزایش دبی هوای سرد زمان سرمایش کاهش می یابد. همچنین مدل توسعه یافته با دقت خوبی قادر به تخمین فرآیند پیش سرمایش هلو می باشد.
کلیدواژه ها:
یکی از فرآیندهایی که نقش بسیار موثری در افزایش عمر قفسه‌ای و کاهش ضایعات محصولات باغی دارد، فرآیند پیش-سرمایش است. در طول فرآیند پیش‌سرمایش، دمای محصول با گذشت زمان بصورت نمایی کاهش می‌یابد. با مدل‌سازی ریاضی این فرآیند می‌توان زمان سرمایش محصول را در دبی‌های مختلف هوای سرد پیش‌بینی کرد. در این تحقیق فرآیند پیش‌سرمایش هلو در جعبه‌های تجاری یک ردیفه، دو ردیفه و سه ردیفه و در دبی‌های مختلف هوای سرد شامل 5/0، 1 و 5/1 لیتر در ثانیه به ازای هرکیلوگرم محصول انجام شد و مدل ریاضی آن به صورت تابعی از زمان و ضرایب مدل نیز به صورت تابعی از دبی هوای سرد توسعه پیدا کرد. نتایج نشان داد مدل توسعه یافته با دقت خوبی قادر به تخمین فرآیند پیش‌سرمایش هلو می‌باشد.
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است