بررسی انرژی مصرفی و راندمان سیستم گرمایش اهمی در تولید رب گوجه فرنگی
کد مقاله : 1087-NCHPNT
نویسندگان:
مهدی ترکیان بلداجی *
وارمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد وارمین پیشوا
چکیده مقاله:
گرمایش اهمی یک روش جدید در فرآوری محصولات کشاورزی می‌باشد که با عبور جریان متناوب از میان ماده غذایی تولید گرما در داخل آن نموده و باعث گرم شدن آن می‌شود. یک سیستم گرمایش اهمی با قابلیت تغییر ولتاژ و الکترود طراحی و ساخته شد. چهار سطح گرادیان ولتاژ 5، 7، 9 و v/cm11، چهار سطح درصد نمک 0، 1، 5/1 و w/w2% و چهار الکترود از جنسهای آلومینیوم، فولاد زنگ نزن، گرافیت و برنج مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که گرادیان ولتاژ، الکترولیت و جنس الکترود در سطح احتمال 1% تاثیر معنی داری بر انرژی مصرفی دارند. عملکرد سیستم گرمایش اهمی با افزایش گرادیان ولتاز بهبود می یابد بطوریکه برای الکترود فولاد ضدزنگ با افزایش گرادیان ولتاژ از 5 به v/cm11 عملکرد سیستم از 56/0 به حدود 91/0 افزایش می یابد. در نهایت با توجه به میزان مصرف انرژی و کارایی سیستم می‌توان گفت که الکترود فولادی زنگ نزن با گرادیان ولتاژی V/cm11 و با درصد نمک طعام 2% بهترین عملکرد را دارا می باشد. راندمان حرارتی این الکترود برابر با 21/90% بدست آمد
کلیدواژه ها:
انرژی مصرفی، پوره گوجه فرنگی، راندمان حرارتی، گرمایش اهمی، گرادیان ولتاژ.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است