بررسی عوامل موثر در مکانیسم تکنیک های جداسازی ترکیبات موثره پیاز به کمک ماکروویو
کد مقاله : 1091-NCHPNT
نویسندگان:
مهرانوش غریبی تهرانی1، الهام آذرپژوه *2، امیرحسین الهامی راد3، پروین شرایعی4
191735-488
2عضو هیات علمی بخش فنی و مهندسی
3معاونت پژوهشی دانشگاه آزادسبزوار
4مرکزتحقیقات کشاورزی
چکیده مقاله:
روش های جداسازی به کمک ماکروویو یکی از کاربردهای مهم در شیمی سبز می باشد. که شامل جداسازی ترکیبات شیمیایی گیاهان مانندعطروطعم، آنتی اکسیدانها،روغن ها و چربیها و رنگ های طبیعی می باشند که به دلیل افزایش تقاضای مصرف کننده، کاربردهای بسیار زیادی در صنایع غذایی ، دارویی و بهداشتی دارند. استخراج این ترکیبات توسط روشهای مرسوم بدلیل نوع مکانیسمشان، که نیاز به دماهای بالا، شرایط اسیدی، مصرف زیاد حلال، زمان طولانی، عدم ایمنی و اثرات مخرب برروی محیط زیست دارند به تدریج با روشهای استخراج به کمک ماکروویو(فرایندهای شیمی سبز ) به دلیل افزایش سرعت و کیفیت استخراج، مانند استخراج ماکروویو به کمک حلال(MASE)، ماکروویو هیدروتقطیرتحت خلا(VMHD)،ماکروویو هیدروتقطیر(MWHD)، ماکروویو تقطیر تحت هوای فشرده(CAMD)،ماکروویو فضای آزاد(MHS) و ماکروویو هیدروتقطیر عاری از حلال(SFME) جایگزین شده اند. باتوجه به اینکه تکنیک های استخراج به کمک ماکروویو بدلیل خاصیت دوستدار محیط زیست، کاهش مصرف انرژی و آب جزو تکنیکهای نوین می باشند، لذا در این تحقیق به بررسی عوامل موثردر مکانیسم فرایندجداسازی آنها بعنوان یکی از بزرگترین موفقیت های استخراج، پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
جداسازی،ماکروویو،مکانیسم،استخراج
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است