بسته بندی شیر و فراورده های لبنی: مواد مورد استفاده و روند تکامل آن ها
کد مقاله : 1093-NCHPNT
نویسندگان:
مسعود نجف نجفی *
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده مقاله:
اهمیت مصرف شیر و فراورده های لبنی در تغذیه بشر باعث گردیده تا بر میزان تولید و تنوع محصولات اضافه شود. از سوی دیگر ماهیت این مواد که بسیار فساد پذیر هستند باعث گردیده تا مدت زمان نگهداری آن ها و حفظ ارزش غذایی بعنوان یک چالش جدی مطرح باشد. بر همین اساس نوع مواد بسته بندی برای محصولات لبنی به دلیل تاثیر آن بر کیفیت، ایمنی، هزینه و بازاریابی اهمیت فراوانی دارد. شیشه، کاغذ، پلیمرهای مختلف، ترکیبات کامپوزیتی، فویل های آلومنیومی، قوطی های فلزی و .. از جمله موادی هستند که تا به امروز در بسته بندی شیر و فرارورده های لبنی مورد استفاده قرار گرفته اند. اخیرا روش های جدیدی مانند بسته بندی هوشمند، اتمسفر اصلاح شده و بسته بندی فعال و پایدار عرضه شده است. در این مقاله، روند طی شده در سال های اخیر در بسته بندی محصولات لبنی مانند شیر، شیر خشک، بستنی، کره و پنیر بررسی گردید.
کلیدواژه ها:
بسته بندی، شیر و فراورده های لبنی، فناوری، مواد
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است