ارزیابی فنی کمباین برداشت سیب زمینی و مقایسه آن با سیب زمینی کن دو ردیفه
کد مقاله : 1098-NCHPNT
نویسندگان:
محمد حسین سعیدی راد *1، سعید ظریف نشاط1، صمد نظرزاده2
1مشهد-91735488
2مشهد
چکیده مقاله:
سیب زمینی پس از گندم، برنج و ذرت، مهمترین محصول زراعی جهان به شمار می‌آید. این محصول در سال 2012 حدود 3/19 میلیون هکتار از اراضی زیر کشت جهان را به خود اختصاص داده که از این سطح بیش از 365 میلیون تن محصول برداشت شده استاین تحقیق به منظور ارزیابی عملکرد کمباین برداشت سیب زمینی در الگوهای کشت منطقه جلگه رخ تربت حیدریه شرکت اجرا شد. در این تحقیق دو روش برداشت سیب زمینی (استفاده از سیب زمینی کن دو ردیفه و جمع آوری سیب زمینی توسط کارگر، استفاده از کمباین کششی برداشت سیب زمینی، استفاده تلفیقی از سیب زمین کن دو ردیفه و کمباین کششی برداشت سیب زمینی) با همدیگر مقایسه شدند و در این مقایسه فاکتورهای : انرژی مصرفی در واحد سطح ، ضایعات حین برداشت، توان مورد نیاز ماشین ، مصرف سوخت و ظرفیت مزرعه‌ای بررسی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بالاترین میزان ظرفیت مزرعه‌ای و همچنین بازده به ترتیب به میزان 59/0 هکتار در ساعت و 1/81 درصد در روش برداشت تلفیقی بود. همچنین پایین‌ترین ظرفیت مزرعه‌ای در برداشت با استفاده از سیب زمینی‌کن دو‌ردیفه اتفاق افتاد.
کلیدواژه ها:
کمباین برداشت، سیب زمینی، سیب زمینی کن دو ردیفه
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است