بررسی خصوصیات مکانیکی میوه آلبالو (Prunus cerasus L.) به منظور دستیابی به ارتفاع بهینه جعبه نگهداری میوه
کد مقاله : 1112-NCHPNT
نویسندگان:
سینا شریفی سنگده *
گیلان. رضوانشهر . پره سر . جنب اداره پست. پلاک 24
چکیده مقاله:
توجه به فشار استاتیکی قابل قبول وارد بر میوه آلبالو به منظور پیشگیری از صدمه دیدگی در حین فرآیندهای مختلف جمع آوری و بازارسانی محصول اهمیت فراوانی دارد. از این رو فشار استاتیکی مناسب در برگزیدن ارتفاع جعبه حمل و نقل و ذخیره سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. میوه ها برای انتقال به منظور استفاده، در جعبه نگهداری می شوند و تحت تاثیر نیروهای دینامیکی و استاتیکی قرار می گیرند. حال اگر مقدار این نیروها از حد معینی تجاوز کند، سبب ایجاد صدمه دیدگی در آنها می شود. نیروهای دینامیکی در اثر نوسانات حاصل از حمل و نقل و نیروهای استاتیکی در اثر وزن آنها ایجاد می شود طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، درصد کرویت، چگالی توده و جرم نمونه میوه آلبالو بترتیب14/33(mm) ،11/46(mm)12/65(mm) ،(mm)76/12 ، /04890/401(g/cm3) % ، /91(g) 2 و نیز میزان سختی برای میوه/98(N) 1 بدست آمد. از این رو بهتراست به منظور کاهش ضایعات میوه آلبالو از جعبه های با ارتفاع حداکثر حدود (cm) 30 استفاده شود.
کلیدواژه ها:
ارتفاع جعبه آلبالو ، صدمات، ضایعات پس از برداشت، فشار استاتیک
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است