مقایسه تاثیر بسته بندی با پلاستیک نانو و معمولی (LDPE) در بهبود عمر انباری و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه عناب تازه (Ziziphus jujuba Mill.)
کد مقاله : 1123-NCHPNT
نویسندگان:
فرید مرادی نژاد *1، مهدی قسمتی2
1خراسان جنوبی- بیرجند - دانشکده کشاورزی - گروه علوم باغبانی
2دانشکده کشاورزی بیرجند
چکیده مقاله:
میوه عناب پس از برداشت به سرعت فاسد شده و در دمای اتاق پس از مدتی چروکیده و دچار افت کیفیت می شود که دلیل کاهش کیفیت میوه را می توان به از دست دادن آب در زمان پس از برداشت اشاره کرد. در این مطالعه تاثیر نوع پوشش بسته بندی شامل پلاستیک نانو، پلاستیک معمولی (نایلون) و بدون پوشش (شاهد) بر شاخص های کمی و کیفی پس از برداشت میوه عناب تازه پس از 45 روز نگهداری در دمای 5 درجه و رطوبت نسبی 90 درجه مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور مقدار درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، مواد جامد محلول، آنتی اکسیدان کل و ویتامین ث پس از پایان دوره انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که میوه های بسته بندی شده در پلاستیک نانو در پایان دوره انبارداری از درصدکاهش وزن و درصد پوسیدگی کمتری نسبت به میوه های بسته بندی شده در پلاستیک معمولی (نایلون) و میوه های بدون پوشش برخوردار بودند. علاوه بر این مقدار آنتی اکسیدان کل و ویتامین ث در میوه های بسته بندی شده در پلاستیک نانو نسبت به تیمارهای دیگر بیشتر بودند با این وجود مقدار مواد جامد محلول در میوه های شاهد (بدون پوشش) نسبت به میوه های بسته بندی شده در پلاستیک معمولی (نایلون) و پلاستیک نانو بیشتر بودند. بطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از پلاستیک نانو می تواند به عنوان روشی مناسب برای حفظ خواص کمی و کیفی و افزایش عمر پس از برداشت میوه عناب معرفی شود.
کلیدواژه ها:
آنتی اکسیدان، پلاستیک نانو، پوسیدگی، عناب، ویتامین ث
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است