استخراج ترکیبات فعال زیستی از خامه زعفران
کد مقاله : 1126-NCHPNT
نویسندگان:
سودابه عین افشار *
چکیده مقاله:
امروزه اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان های سنتزی بر سلامت انسان، به اثبات رسیده است لذا باید منابع جدید آنتی‌اکسیدانی از منابع طبیعی یافت شوند. در این پژوهش ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در خامه گل زعفران با استفاده از حلال‌های مختلف (متانول 80 و 100 درصد اتانول 80 و 100 درصد) و تحت تأثیر امواج فراصوت در زمانها (5، 10 و 15 دقیقه) و شدت صوت (25، 50 و 100درصد) مختلف استخراج شد. درهر مورد راندمان عصاره‌گیری، میزان ترکیبات‌ فنلی، وقدرت گیرندگی رادیکال و مهار کنندگی آهن عصاره‌ها درسه تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که بهترین راندمان عصاره‌گیری مربوط به نمونه متانول 80درصد، شدت صوت50 درصد و زمان 5 دقیقه بود. مقدار ترکیبات فنلی موجود در عصاره اتانول 80 درصد، شدت 50 درصد و زمان 10 دقیقه، با 7/16 میلی گرم اسید گالیک در کیلوگرم نمونه، دارای بیشترین مقدار و در عصاره متانول 100 درصد، شدت 25 درصد و زمان 5 دقیقه، با 2/9 میلی گرم اسید گالیک در کیلوگرم نمونه، دارای کمترین مقدار بود. بیشترین قدرت احیاکنندگی آهن به نمونه اتانول 80 درصد، شدت 50 درصد و زمان 10 دقیقه، با 8/982 میکرومول بر لیتر آهن IIو بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد مربوط به نمونه متانول 80 درصد، شدت 100 زمان10 دقیقه با 11/2 میلی گرم مربوط بود.
کلیدواژه ها:
خامه زعفران، آنتی‌اکسیدان، فراصوت، ترکیبات فنلی، قدرت رادیکال گیرندگی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است