حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری میوه کنار هندی با محلول‌پاشی کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید
کد مقاله : 1129-NCHPNT
نویسندگان:
سمیه رستگار *1، فاطمه شنبه پوری2
1بندرعباس- کیلومتر 9 جاده میناب- دانشگاه هرمزگان- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- گروه باغبانی
2دانشگاه هرمزگان
چکیده مقاله:
چکیده
کنارهندی با نام علمی Ziziphus mauritiana از جمله میوه‌های مهم نیمه گرمسیری می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر تیمارهای قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر افزایش کیفیت میوه و ماندگاری میوه می‌باشد. این پژوهش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار طراحی شد. محلول‌پاشی کلریدکلسیم (5/0 و 5/1 درصد)، پوترسین (1 و 2 میلی‌مولار) و سالیسیلیک اسید (1 و 2 میلی‌مولار) طی دو مرحله قبل از بلوغ تجاری بر روی میوه‌های کنار انجام شد. میوه‌ها در زمان بلوغ تجاری برداشت شدند. بررسی صفات مختلف میوه، 15 و30 روز پس از برداشت (نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که در طول دوره انبارداری میوه‌های تیمار شده از نظر وضعیت ظاهری بهتر از میوه‌های شاهد بودند. هم‌چنین کاهش وزن کمتری در میوه‌های تیمار شده نسبت به شاهد مشاهده شد. کمترین و بیشترین افت وزن به ترتیب در تیمار سالسیلیک اسید و شاهد بود. درصد پوسیدگی میوه‌ها در پایان آزمایش تفاوت معنی‌داری با شاهد نشان داد. بیشترین درصد پوسیدگی (36/55) در میوه-های شاهد و کمترین در تیمار پوترسین (0) مشاهده شد. مقدار ویتامین ث نیز طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت که روند آن در میوه‌های شاهد شدیدتر بود. به‌طورکلی می‌توان گفت که هر سه تیمار مورد استفاده در مقایسه با شاهد توانستند کیفیت میوه را در طی انبارداری حفظ کنند.
کلیدواژه ها:
قبل از برداشت، نگهداری، ترکیبات طبیعی
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است