بررسی تاثیر نوع تیغه، سرعت تیغه، دما و میزان تغذیه بر میزان پودرشوندگی در دستگاه آسیاب هسته خرما |
کد مقاله : 1130-NCHPNT |
نویسندگان: |
مجتبی کرم پور بهبهانی *1، رسول معمار دستجردی2، مجید رهنما3 1بهبهان، خیابان کرم نسب کوی پلیس خیابان فردوسی- پلاک 24 2استادیار گروه مکانیک ماشی های کشاورزی- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان 3استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی - دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان |
چکیده مقاله: |
چکیده خرما از مهمترین محصولات کشورهای خاورمیانه میباشد. هستهی خرما حدود 10 درصد وزن کل خرما را تشکیل میدهد و با توجه به داشتن مقادیر قابل توجهی از پروتئین، چربی، خاکستر، کربوهیدرات و فیبر میتواند پس از آسیاب کردن آن برای تغذیه دام بکار رود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر نوع تیغه، سرعت تیغه، دما و میزان تغذیه بر میزان پودرشوندگی در دستگاه آسیاب هسته خرما (رقم کبکاب) میباشد. این تحقیق در اردیبهشت سال 1396 در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین واقع در خوزستان انجام گرفت. دستگاه از قسمت های، شاسی، موتور، واحد تغذیه، واحد آسیاب با دو نوع تیغهی مورب و عمودی و واحد الک تشکیل شده است. آزمایشها به دو دسته تقسیم شدند. آزمایشات اول به منظور بررسی تاثیر سرعت در سه سطح 2400، 2600 و 2800 (rpm) و دو نوع تیغه (عمودی و مورب) و دما 50، 100 و 150 (C˚) روی میزان پودرشدگی و میزان تغذیه ثابت 700 (gr) انجام گرفت. پس از تعیین سرعت، نوع تیغه و دمای مطلوب، آزمایش دوم به منظور بررسی تأثیر میزان تغذیه 700، 1200 و 1700 (gr) روی میزان پودرشدگی بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج آزمایش اول نشان داد که تأثیر دما، سرعت دورانی تیغهها و نوع تیغه و اثر متقابل آنها بر میزان پودرشوندگی در سطح 1 درصد معنیدار شدند. بیشترین میزان پودرشدگی در سرعت دورانی 2800 (rpm)، میزان تغذیه 700 (gr)، دمای 150 (C˚) و توسط تیغهی مورب ایجاد شد. |
کلیدواژه ها: |
کلمات کلیدی: آسیاب، پودرشدگی، تیغه، خرما، هسته |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |