اثر روش های مختلف نگه داری و بسته بندی بر بازارپسندی قارچ دکمه ای
کد مقاله : 1132-NCHPNT
نویسندگان:
شیما سروری *
خ سیدجمالالدین اسد آبادی غربی پلاک 458
چکیده مقاله:
قارچ دکمه ای سفید یکی از محصولات باغبانی است که با دیگر محصولات کشاورزی تفاوت زیادی دارد زیرا فاقد کوتیکول محافظ و ذخایر کربوهیدراتی است که به همین دلیل بسیار مستعد فساد میباشد و پس از برداشت روند فساد به سرعت پیش میرود . در این پژوهش تاثیر قارچ های تیمارشده و بدون تیمار با پراکسید هیدروژن را که در مجاورت مواد جاذب الرطوبت در 4 سطح شامل سیلیکاژل (2و 4 گرم) و کلرید سدیم (2و 4 گرم) و زمان نگهداری در 4 سطح (1، 4، 8، 12) بر خصوصیات کمی و کیفی قارچ دکمه ای بررسی شد. این خصوصیات شامل درصد کاهش وزن، درصد باز شدن کلاهک، رنگ سطح کلاهک و بافت قارچ بودند. نتایج نشان دادند که شستشوی قارچ با پر اکسید هیدروژن تنها توانست برروی رنگ سطح کلاهک قارچ (درجه سفیدی) تاثیر مثبت بگذارد. در بین تیمارهای جاذب الرطوبت کاربرد 2g سیلیکاژل و 2g کلرید سدیم باعث بهبود ویژگی های کمی قارچ از قبیل درصد کاهش وزن و درصد باز شدن کلاهک شد و کاربرد 4g سیلیکاژل و 4g کلرید سدیم باعث بهبود ویژگی های کیفی قارچ از جمله رنگ سطح کلاهک و بافت قارچ شد. تیمار عدم شستشوی قارچ به همراه 2g کلرید سدیم توسط داوران بهترین امتیاز را کسب نمود.
کلیدواژه ها:
جاذب رطوبت، عمر نگهداری و قارچ دکمه ای
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است