بررسی تاثیر امواج فراصوت بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز سلول های گیاه چای (.Camellia sinensis L) در کشت تعلیقی
کد مقاله : 1134-NCHPNT
نویسندگان:
نسرین طباطبایی *
تهران، جلال ال احمد، پل نصر
چکیده مقاله:
گیاه چای(. Camellia sinensis L )گیاهی متعلق به خانواده Theaceaاست که دارای اهمیت غذایی، دارویی و اقتصادی فراوان می باشد. چای یکی از نوشیدنیهای محبوب جهان است که دارای پلی فنول های آنتی اکسیدانی مانند کاتکین (Flavan-3-ols) و مشتقات آن است. امواج فراصوت با انرژی پایین به عنوان یک ابزار فیزیکی برای تحریک سیستم های زنده در پزشکی و بیوتکنولوژی مورد توجه قرار دارند. در مطالعه حاضر تاثیر امواج فراصوت بر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کشت سوسپانسیون سلول های چای بررسی شد.سلول ها در زمان های 10، 15، 20و 40 دقیقه تحت تاثیر امواج فراصوت با فرکانس 31/44KHZ و توان455/2mW/cm² قرارگرفته و بعد از 3 روز برداشت شدند. میزان فعالیت آنزیم ها در سلول های شاهد و تیمار شده ارزیابی شد. نتایج نشان داد که فعالیت هر دو آنزیم تحت تاثیر امواج فراصوت نسبت به سلول های شاهد افزایش یافت.این تحقیق در بهار سال 1396 در گروه علوم گیاهی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.
کلیدواژه ها:
امواج فراصوت، پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، چای
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است