اثر روشهای آبیاری قطرهای سطحی و زیرسطحی و سطوح مختلف آب بر رشد رویشی و خصوصیات کیفی ارقام هلو |
کد مقاله : 1136-NCHPNT |
نویسندگان: |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی *1، ابراهیم گنجی مقدم2 1مشهد- مرکز نحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی. کد پستی 917345 2مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی |
چکیده مقاله: |
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر روش و مقدار آب آبیاری بر خصوصیات رویشیو کیفیت ارقام هلو (اسپرینگ تایم و سبز مشهد) در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اجرا گردید. آزمایش بهصورت کرتهای یک بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور مقدار آب آبیاری در سه سطح (60، 80 و 100درصد نیاز آبی) در پلات اصلی و روش آبیاری قطرهای در دو سطح (سطحی و زیر سطحی) در پلات فرعی و در سه تکرار اعمال شد. مقایسه میانگین اثر درصد آب آبیاری، روش آبیاری و اثرات متقابل آنها بر صفات رویشی بیانگر تفاوت معنیدار آنها بود. بررسی اثر درصد آب آبیاری بر صفات رویشی رقم اسپرینگ تایم نشان داد که با کاهش درصد آب آبیاری صفات رویشی درخت کاهش مییابد. نتایج اثر روش آبیاری بر صفات رویشی نیز نشان داد که روش آبیاری بر برخی از صفات رویشی ( ارتفاع و قطر تنه) تفاوت معنیداری داشته است. هر دو سال برخی خصوصیات کیفی از قبیل سفتی بافت، وزن یک میوه، پ-هاش، بریکس و اسیدیته اندازهگیری گردید که بعد از تجزیه و تحلیل مشخص گردید که در رقم اسپرینگ تایم فقط اثر روش آبیاری در سال 1391 روی سفتی بافت و اثر روش آبیاری در هر دو سال روی میزان بریکس در سطح 5 درصد معنیدار بود. در رقم سبز مشهد نیز در سال 1390 اثر روش آبیاری بر میزان وزن یک میوه و همچنین درصد آب آبیاری بر میزان بریکس در هر دو سال در سطح 5 درصد معنیدار بود. |
کلیدواژه ها: |
آبیاری قطرهای سطحی، آبیاری قطرهای زیرسطحی، هلو، خصوصیات کیفی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |