تعیین مقاومت و انرژی مصرفی برشی ساقه به منظور طراحی و ساخت مکانیزم برش برای گندم خوشهچین شده |
کد مقاله : 1141-NCHPNT |
نویسندگان: |
ابراهیم فیروزی *1، جواد خزائی2، امیر معماردوست3، Ali M. Kermani2 1تبریز خ عباسی کوی بهشتی کوچه فتح المبین پ20 2پاکدشت ، بلوار امام رضا (ع)، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران. کد پستی: 3391653755 3دانشگاه تهران |
چکیده مقاله: |
در این تحقیق اثرات زاویه تیزی در سه سطح 17، 20 و°24، زاویه مایل در چهار سطح 20، 35، 50 و °65، و سرعت برش در سه سطح 25، 35 و 45 میلیمتر بر دقیقه، بر مقاومت برشی و انرژی مصرفی ساقههای گندم برداشت شده با کمباین خوشهچین، مطالعه شد. آزمایشها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با 10 تکرار انجام شد. کلیه آزمایشهای اندازهگیری خواص مکانیکی توسط دستگاه آزمون کشش - فشار محصولات کشاورزی در حالتی که فاصله بین تیغه و ضد تیغه 02/0 میلیمتر بود انجام شد. زوایای مایل و تیزی تیغه و سرعت برش تأثیر معنیداری بر هر دو صفت مورد مطالعه در سطح 1% نشان دادند، ولی اثر متقابل زاویه تیزی با زاویه مایل و سرعت برش معنیدار نشد. از بین دو فاکتور زوایای تیزی و مایل، زاویه مایل تأثیر بیشتری بر مقاومت و انرژی برشی ساقهها داشت میانگین مقاومت برشی ساقهها معادل 09/4 مگاپاسکال و میانگین انرژی برشی در واحد سطح ساقهها 23/6 میلیژول بر میلی-متر مربع برآورد شد. با افرایش سرعت برش مقاومت برشی و انرژی مصرفی گیاه کاهش یافت. مقاومت برشی گیاه در سرعت 20 میلیمتر بر دقیقه با میانگین 07/5 مگاپاسکال بیشترین و در سرعت 45 میلیمتر بر دقیقه با میانگین 08/4 مگاپاسکال کمترین مقدار شد. |
کلیدواژه ها: |
انرژی برشی، برداشت گندم، مقاومت برشی، دروگرشانهای |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |