مدل سازی سینتیک خشک کردن قارچ خوراکی پیش تیمار شده با پرتو گاما به روش لایه نازک |
کد مقاله : 1143-NCHPNT |
نویسندگان: |
احسان فرتاش نعیمی *1، محمد هادی خوش تقاضا2، سلیمان عباسی2 1تبریز خیابان آبرسان کوی پزشکان کوچه شهید صالحی پلاک 33 طبقه اول 2دانشگاه تربیت مدرس |
چکیده مقاله: |
در این تحقیق، سینتیک خشک شدن قارچ خوراکی پیش تیمار شده با پرتو گاما مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بهترین مدل جهت پیشبینی تغییرات رطوبت نسبت به زمان خشک شدن معرفی شد. به این منظور نمونههای قارچ دکمهای در دزهای 0، 1/2، 2/4 و 3/6 کیلوگری پرتودهی و پس از اسلایس به صورت ورقههای 3 میلیمتری در دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس با سرعت m/s 1 خشک شدند. نتایج آماری نشان داد اثر ساده و متقابل تیمارهای دز پرتودهی و دمای خشک کردن روی زمان خشک شدن در سطح احتمال 1% معنیدار بود. با افزایش دز پرتو و دمای خشککن، زمان مورد نیاز برای خشک کردن نمونهها کاهش یافت. زمان خشک شدن نمونههایی که در دزهای 0 و 3/6 کیلوگری پرتودهی و در دمای 50 درجه سلسیوس خشک شده بودند، به ترتیب 310 و 190 دقیقه بود. بنابراین در ضخامتهای کمتر به جای افزایش دما و صرف انرژی بیشتر جهت کاهش زمان خشک شدن، میتوان از روش پیش تیمار پرتودهی گاما برای این امر استفاده کرد. همچنین مدل میدلی و همکاران به عنوان بهترین مدل جهت پیشبینی تغییرات میزان رطوبت نسبت به زمان خشک شدن معرفی شد. |
کلیدواژه ها: |
پرتو گاما، سینتیک خشک کردن، قارچ خوراکی، مدل سازی ریاضی، زمان خشک شدن |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |