کنترل ترکیب گازی مواد غذایی بسته بندی شده، راهی به سوی افزایش عمر نگهداری این محصولات: بسته بندی های فعال و حسگرهای گاز |
کد مقاله : 1144-NCHPNT |
نویسندگان: |
حبیب اله عباسی *1، ندا فهیم2، هدا فهیم3 1دانشگاه صنعتی جندی شاپور، گروه مهندسی شیمی- صنایع غذایی 2دانشآموخته کارشناسی ارشد شیمی معدنی از دانشگاه شهید چمران اهواز و همکار پژوهشی، دزفول، ایران 3دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی از دانشگاه غیرانتفاعی تجن و همکار پژوهشی، دزفول، ایران |
چکیده مقاله: |
بستههای فعال و هوشمند فرصتهای عالی برای افزایش ایمنی و کیفیت مواد غذایی ارائه داده و درنتیجه تعداد شکایات خردهفروشان و مصرفکنندگان را کاهش میدهند. بعضی از عوامل مهم مانند نگرانیهای قانونی (مثلاً مهاجرت مواد فعال از مواد بستهبندی، برچسبگذاری)، اقتصاد و اولویت مصرفکنندگان باید در نظر گرفته شود تا بستهبندی ضد میکروبی و هوشمند در صنعت مواد غذایی بهطور موفقیتآمیز اجرا شود. حسگرهای تشخیص و به دام اندازنده های گاز با مکانیسمهای مختلفی که برای شناسایی یا به دام انداختن هر گاز خاص دارند، از مواردی هستند که میتوانند برای بهبود کیفیت مواد غذایی به بستهبندیها اعمال شوند. حسگرهای گاز جزو حسگرهای شیمیایی دستهبندی میشوند که اطلاعات شیمیایی را به یک سیگنال مفید تجزیهای تبدیل میکند. این اطلاعات ممکن است از یک واکنش شیمیایی آنالیت یا از یک ویژگی فیزیکی سیستم موردمطالعه، حاصل شوند. این مقاله مهمترین یافتهها و مطالعات صورت گرفته درزمینهٔ استفاده از حسگرهای گازی در بستهبندی و نگهداری مواد غذایی را موردبررسی قرار میدهد. |
کلیدواژه ها: |
بستهبندی فعال، بستهبندی هوشمند، جاذب گاز |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |