ارزیابی و بررسی صفات وابسته به کیفیت پاستا در لاین‌های امیدبخش گندم دوروم
کد مقاله : 1147-NCHPNT
نویسندگان:
مجید طاهریان *1، علی اکبر مویدی2
1کاشمر کیلومتر 2 جاده نقاب ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی
2استادیار پژوهش غلات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسن رضوی
چکیده مقاله:
گندم دوروم بهترین ماده اولیه برای تولید پاستا است. ارزش این محصول به کمیت و کیفیت پروتئین بستگی دارد. به منظور بررسی روابط علت و معلولی خواص وابسته به کیفیت پاستا و نانوایی گندم دوروم و شناخت عوامل تاثیرگذار برکیفیت تکنولوژی گندم دوروم، آزمایشی با استفاده از 16 لاین گندم دوروم به همراه دو شاهد دنا و پارسی در سال زراعی 93-1392 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیشابور در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی انجام شد. در این مطالعه تعداد 8 صفت وابسته به خواص پاستا و نانوایی گندم دوروم مورد ارزیابی قرار گرفتند. در بررسی همبستگی خواص وابسته به کیفیت پاستا، صفات درصد پروتئین دانه، سختی دانه، حجم رسوب زلنی و SDS دارای همبستگی مثبت و معنی‌دار بودند. در بررسی تجزیه مولفه‌های اصلی، سه مولفه اصلی اول در مجموع 1/85 درصد از مجموع واریانس کل را توجیه نمودند. تجزیه خوشه‌ای لاین‌ها را در سه گروه مجزا تفکیک نمود که لاین‌های گروه سوم از نظر اکثر صفات در حد مطلوبی قرار داشتند.
کلیدواژه ها:
تجزیه همبستگی، صفات کیفی، گندم دوروم
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است