بررسی صفات پومولوژیکی برخی ژنوتیپ های انتخابی آلبالو (Prunus cerasus L.)
کد مقاله : 1158-NCHPNT
نویسندگان:
آمنه قهرمانی *1، الهه عظیمی2، ابراهیم گنجی مقدم3
1خراسان شمالی .بجنورد .الغدیر .شهریار ده .بلوک Bدادگستر واحد 507
2دانشجوی دکترا، گروه باغبانی، ‌واحد ‌بجنورد،‌ دانشگاه ‌آزاد ‌اسلامی، ‌بجنورد، ایران
3دانشیار، بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده مقاله:
ایران دارای تنوع بسیار بالایی از درختان آلبالو است این پژوهش با بررسی خصوصیات پومولوژیکی، هشت ژنوتیپ انتخابی آلبالو در مرکز تحقیقات کشاورزی گلمکان خراسان رضوی در سال 1396 انجام شد. صفات بررسی شده شامل: شکل میوه، شکل هسته، رنگ گوشت میوه، رنگ پوست میوه، رنگ آبمیوه، وزن میوه، وزن هسته، نسبت گوشت به هسته، طول دم میوه ،ضخامت دم میوه، قند، pHواسیدیته قابل تیتراسیون بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد، بیشترین وزن میوه در زنوتیپ های نغندر یک و فرنگی بیوه ژن بود. کمترین اسیدیته در ژنوتیپ فرنگی بیوه ژن با میانگین 135/0 درصد مشاهده شد که این ژنوتیپ دارای میزان قند با میانگین 1/19 درصد و pH با میانگین 26/3 درصد است. ژنوتیپ بیوه ژن با میانگین 16/22% بیشترین مقدار قند را داشت. این ژنوتیپ ها می توانند به عنوان ژنوتیپ های امید بخش برای ارزیابی های تکمیلی در برنامه های به نژادی آلبالو مورد توجه قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
آلبالو، پومولوژیکی، به نژادی، میزان قند و اسیدیته
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است