تعیین منحنیهای همدمای دفع رطوبت عناب |
کد مقاله : 1160-NCHPNT |
نویسندگان: |
حسین چاجی *1، حمیدرضا گازر2 1مشهد- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی 2موسسه تحقیقات فنی و مهندسی |
چکیده مقاله: |
چکیده عناب میوهای با خواص دارویی فراوان است که در خراسان جنوبی از محصولات باغی اصلی به حساب میآید. خشک کردن و انبار داری از مهمترین مراحل تولید عناب است که تاثیر بسزایی بر کیفیت محصول نهایی عرضه شده به بازار میگذارد. برای خشککردن و انبارداری صحیح و مناسب این محصول، دانستن محتوای رطوبت تعادلی (EMC) محصول در دماها و رطوبت نسبیهای مختلف محیط که معمولا در مدلهای خشک کردن یک پارامتر مهم به حساب میآید ضروری است. محتوای رطوبت تعادلی محصول را میتوان از منحنیهای همدمای دفع رطوبت(برای خشک کردن) و منحنیهای همدمای دفع و جذب آن( برای انبارمانی) به دست آورد. لذا این تحقیق به منظور تعیین محتوای رطوبت تعادلی عناب در سه دمای ◦C 30، 45 و60 با استفاده از روش استاتیک و مطابق با دستور العمل اندازهگیری فعالیت آبی مواد غذایی CAST- 90)) انجام شد. در نهایت مدلهای اصلاح شده ازوین، نمایی، چانگ فاست، هالسی و بت بر دادههای حاصل از آزمایش برازش شدند. نتایج نشان داد که برای پیش بینی منحنی دفع رطوبت در دمای 30 درجه سلسیوس مدل تغییر یافته نمایی و برای دماهای 45 و 60 درجه سلسیوس مدل اصلاح شده ازوین بهترین مدلها و برای هر سه سطح دمای فوق مدل اصلاح شده بت نامناسب ترین مدل تشخیص داده شد. |
کلیدواژه ها: |
رطوبت تعادلی، عناب، منحنیهای همدمای دفع رطوبت |
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |