بررسی تاثیر منابع مختلف گوگرد بر عملکرد و برخی خصوصیات کمی وکیفی سیب در استان کهگیلویه و بویراحمد
کد مقاله : 1161-NCHPNT
نویسندگان:
محمد رضا چاکرالحسینی *1، بهروز حسن پور2، کاووس کشاورز3
1یاسوج میدان جهاد، ابتدای بلوار کشاورز، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد
2عضو هیات علمی / سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
3یاسوج - میدان جهاد ابتدای بلوار کشاورز. مرکز تحقیقات کشاورزی
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات منابع مختلف گوگرد بر عملکرد و برخی از خصوصیات کمی و کیفی سیب، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تیمار و سه تکرار به اجراء درآمد. تیمارها شامل1- شاهد(عرف باغدار) 2- مصرف 4 کیلوگرم گوگرد آلی گرانوله برای هر درخت به همراه سایر عناصر مورد نیاز بر اساس آزمون خاک 3 – مصرف 4 کیلو گرم بیوگوگرد آلی گرانوله (گوگرد آلی + تیوباسیلوس) برای هر درخت به همراه سایر عناصر مورد نیاز بر اساس آزمون خاک بود. بررسی نتایج حاصل از تجزیه واریانس عملکرد سیب نشان داد که تأثیر منابع مختلف گوگرد براین ویژگی معنی دار نبوده اما کاربرد آنها سبب افزایش قابل توجه عملکرد سیب شده است. تجزیه واریانس غلظت عناصر در برگ نشان داد که تأثیر تیمارهای کاربردی تنها در مورد پتاسیم و منگنز معنی‌دار بوده البته کاربرد تیمارهای کودی سبب افزایش غلظت عناصر در برگ شده است. با توجه به نتایج آزمایش، کاربرد 4 کیلوگرم گوگرد آلی گرانوله (گوگرد آلی + تیوباسیلوس) برای هر درخت بارور به همراه سایر عناصر مورد نیاز بر اساس آزمون خاک تحت شرایط اقلیمی مشابه محل آزمایش توصیه می‌گردد.
کلیدواژه ها:
گوگرد و سیب
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است