بررسی عوامل موثر و راهکارهای عملی در زمینه کاهش ضایعات سیب در استان کهگیلویه و بویراحمد
کد مقاله : 1163-NCHPNT
نویسندگان:
بهروز حسن پور *1، محمد رضا چاکرالحسینی2، کاووس کشاورز3
1یاسوج-میدان جهاد-مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد- کد پستی - 7591633816
2یاسوج میدان جهاد، ابتدای بلوار کشاورز، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد
3یاسوج - میدان جهاد ابتدای بلوار کشاورز. مرکز تحقیقات کشاورزی
چکیده مقاله:
یکی از معضلات اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی در بخش کشاورزی ایران، ضایعات محصولات کشاورزی می‌باشد. بررسی‌های کارشناسی نشان داده است که حدود 40-30 درصد محصولات کشاورزی بویژه محصولات باغی بدلائل مختلف در ایران در مراحل مختلف بازاررسانی، ضایع و تلف می‌گردد و از ضایعات آن هم هیچ گونه استفاده‌ای صورت نمی‌گیرد. این امر باعث می‌گردد تبعات مختلف اقتصادی، هم برای تولیدکنندگان و هم برای مصرف کنندگان بجا ‌گذارد. از جمله تبعات اقتصادی ضایعات محصولات کشاورزی بویژه محصولات باغی، عبارتند از کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP)، کاهش سود تولیدکننده، گرانی میوه، کاهش ارزش افزوده، کاهش زمان انبارمانی محصول، نارضایتی مصرف کننده از کاهش کیفیت محصول با توجه به قیمت آن، کاهش قدرت رقابت تولیدکنندگان در عرصه‌های بین المللی برای صادرات، آلودگی محیط زیست، شیوع آفات و امراض، و ... می‌باشد. بررسی‌ها نشان داده است که ضایعات سیب در استان معلول سه دسته عوامل ساختاری، نهادی و مدیریتی می باشد که در این پژوهش برای هرکدام از این عوامل راهکارهای عملی و مناسبی پیشنهاد شده است.
کلیدواژه ها:
سیب، ضایعات، عوامل موثر، راهکارهای عملی، کهگیلویه و بویراحمد
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است