بررسی تأثیر امواج فراصوت بر ضریب پواسون و ضریب کشسانی ظاهری گردو
کد مقاله : 1036-NCHPNT
نویسندگان:
ابراهیم بیابانی اقدم *1، محمد هادی خوش تقاضا2، غلامحسن نجفی2، احسان فرتاش نعیمی3
1تهران .آزادراه تهران -کرج.دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس.خوابگاه احمدی روشن
2دانشگاه تربیت مدرس
3تبریز خیابان آبرسان کوی پزشکان کوچه شهید صالحی پلاک 33 طبقه اول
چکیده مقاله:
نسبت پواسون و ضریب کشسانی دو خاصیت بنیادی جامدات الاستیک و جامدات ویسکوالاستیک هستند که در حل تمامی مسائل تماسی شامل محاسبه‌ی تنش، سطوح تماس و تغییر شکل الاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرند. از طرفی این خواص امکان پیشگویی رفتار نیرو- تغییرشکل محصولات کشاورزی را فراهم کرده و در طراحی تجهیزات فرآوری این محصولات، نقش مهمی ایفا می‌کند. با استفاده از فناوری فراصوت، مقدار نیروی شکست پوسته گردو کاهش می‌یابد لذا ضریب پواسون و ضریب کشسانی گردو نیز بعد از اعمال فراصوت تغییر می‌کند. در این تحقیق با استفاده از حمام فراصوت با فرکانس 50 کیلوهرتز و توان 1000 وات اثر تیمارهای دمای حمام فراصوت (20 و 50 درجه سلسیوس)، زمان اعمال فراصوت (5 و 25 دقیقه) و سرعت‌های بارگذاری مختلف (30 و 150) در جهت طولی گردو به‌طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش‌های بارگذاری استاتیک توأم با عکس‌برداری دیجیتالی انجام گرفت و ضریب پواسون نیز از طریق پردازش تصویر محاسبه شد. مطابق جداول تجزیه واریانس برای ضریب پواسون و ضریب کشسانی ظاهری گردو، سرعت بارگذاری و مدت‌زمان اعمال فراصوت در سطح 1% معنی‌دار بود. نتایج نشان داد که ضریب پواسون و ضریب کشسانی با افزایش مدت‌ زمان اعمال فراصوت و دمای حمام فراصوت، کاهش می‌یابد، به طوری که کمترین ضریب پواسون و ضریب کشسانی در دمایºC 50، زمان 25 دقیقه و در سرعت بارگذاری mm/min 150 به ترتیب برابر 74/0 و 95/93 مگاپاسکال محاسبه شد.
کلیدواژه ها:
پردازش تصویر، ضریب پواسون، ضریب کشسانی ظاهری، فراصوت، گردو
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است