بررسی تاثیر فیلم های نانوکامپوزیت حاوی اکسید روی و نقره بر رشد میکروبی زعفران |
کد مقاله : 1053-NCHPNT |
نویسندگان: |
زهرا کریمی ولوجایی *1، محمدحسین عباسپورفرد2، محمد حسین آق خانی2، سعید طریقی2 1ساری- میدان هلال احمر- کمربندی شرقی-قبل بیمارستان شفا- خیابان ترنج_ اولین کوچه سمت راست- فرعی سمت چپ- آپارتمان مریم- واحد 5.
کد پستی: 4817859843 2دانشگاه فردوسی مشهد |
چکیده مقاله: |
کلاله زعفران گرانبهاترین ادویه جهان است و ایران بزرگترین تولیدکننده آن است. یکی از عوامل اصلی در رقابت بازارهای جهانی پوششهای بستهبندی مرغوب در راستای تقلیل بار میکروبی محصول و افزایش زمان ماندگاری می-باشد. هدف از این مطالعه تهیه فیلمهای نانو کامپوزیتی بر پایهی پلی وینیل الکل حاوی نانو ذرات فلزی نقره و اکسید روی و بررسی خواص ضدمیکروبی آنها بر زعفران بود. پس از ساخت فیلمها، آزمونهای میکروسکوپ الکترون عبوری و الکترون روبشی انجام شد. تصاویر حاصل از این آزمونها نشاندهنده پخش یکنواخت نانو ذرات نقره و اکسیدروی بر سطح فیلم بود. همچنین پس از شناسایی باکتریهای موجود در زعفران، آنها را بستهبندی کرده و پس از گذشت 2، 4، 6، 8، 10، 12 هفته مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاکی از کاهش 90 درصدی در تعداد اولیهی باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت زعفران برای همهی فیلمها است. نانو کامپوزیت ترکیبی اکسیدروی و نقره در مقابل باکتریهای گرم مثبت و نانو کامپوزیت نقره در برابر باکتریهای گرم منفی موثرتر بودند. |
کلیدواژه ها: |
اکسید روی، خواص ضدمیکروبی، زعفران، نانو ذرات نقره |
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |