اثر کیتوزان، اسانس آویشن شیرازی و عصاره پوست انار بر ترکیبات زیست فعال و ویژگی‌های حسی میوه انگورʼسیاه سمرقندیʻ
کد مقاله : 1055-NCHPNT
نویسندگان:
اصغر رمضانیان *1، رقیه طهماسبی سروستانی2، فریبرز حبیبی2
1شیراز- باجگاه- دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز- بخش علوم باغبانی
2دانشگاه شیراز- باجگاه- دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز- بخش علوم باغبانی
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان، اسانس آویشن شیرازی و عصاره پوست انار بر ترکیبات زیست فعال و ویژگی‌های حسی میوه انگور ʼسیاه سمرقندیʻ صورت گرفت. در این آزمایش تیمارهای متابی‌‌سولفیت‌‌سدیم، کیتوزان با غلظت 5/0 و 1%، عصاره پوست انار با غلظت 15%، اسانس آویشن شیرازی با غلظت 400 میکرو‌‌لیتر در لیتر، عصاره پوست انار 15% به اضافه کیتوزان 5/0 و 1% و اسانس آویشن شیرازی 400 میکرولیتر در لیتر به اضافه کیتوزان 5/0 و 1% مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل (زمان و تیمار) در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. میوه‌‌های پوشش‌‌دار را در ظرف‌‌های پلاستیکی گذاشته و در سردخانه با دمای 2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85% قرار داده و به مدت 60 روز پس از برداشت با فاصله زمانی هر 15روز یکبار، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد تیمار عصاره پوست انار 15% به اضافه کیتوزان 5/0% بیشترین میزان آنتوسیانین کل را داشت. بیشترین میزان فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی در روز 60 انبارداری مربوط به تیمار کیتوزان 1% بود. بیشترین میزان فنول در پایان زمان انبارداری در میوه‌‌های تیمار شده با عصاره پوست انار 15% مشاهده شد. همچنین تیمار اسانس آویشن شیرازی 400 میکرولیتر در لیتر به اضافه کیتوزان 1% باعث افزایش نمره طعم و مزه در آزمون پنل نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج حاصل تیمار کیتوزان 1% و اسانس آویشن شیرازی باعث حفظ بهتر ترکیات زیست فعال و خصوصیات کیفی انگور سیاه سمرقندی شد.
کلیدواژه ها:
آنتوسیانین، خصوصیات کیفی، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول کل، کاهش وزن.
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است