تولید رنگ قرمز طبیعی پایدار از پوست انار
کد مقاله : 1058-NCHPNT
نویسندگان:
الهام آذرپژوه *، پروین شرایعی
عضو هیئت علمی
چکیده مقاله:
محدودیت مصرف رنگ‌های مصنوعی در مواد غذایی، سبب توجه بیشتر به تولید رنگ‌های طبیعی به عنوان افزودنی‌های مجاز ‏گردیده است. پوست انار، بدلیل دارا بودن مقادیر بالا ترکیبات آنتوسیانینی، می‌تواند از منابع مهم تولید این رنگ می‌باشد تا ‏بصورت پودر یا کنسانتره در فرآورده غذایی مورد استفاده قرار گیرد. ریزپوشانی ترکیبات مولد عطر، طعم و رنگ مواد غذایی از ‏روش‌های جدید فرآوری محصولات غذایی است. هدف از این پژوهش ریزپوشانی رنگ قرمز تولیدی از پوست انار (ترکیبات ‏آنتوسیانینی) با استفاده از روش خشک‌کن انجمادی است.‏‎ ‎برای این منظور با استفاده ازحلال الکل اسیدی و به کمک امواج ‏فراصوت، رنگ نمونه‏ها استخراج شد. عصارة غلیظ‌شده ترکیبات رنگی با مواد دیواره (مخلوط مالتو دکسترین 5 درصد و ‏آلژینات کلسیم 1/0 درصد) به نسبت (1:5، عصاره:دیواره) مخلوط و پس از همزدن با خشک کن انجمادی خشک کردید. ‏تاثیر نوع مواد دیواره بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی (راندمان ریزپوشانی، رطوبت، دانسیته‎ ‎توده، مقدارترکیبات‌آنتوسیانینی، ‏مقدارترکیبات فنلی، مقدار ترکیبات گیرنده رادیکال آزاد، مقدار ترکیبات احیاءکننده‌آهن‌‏III‏) مورد سنجش قرار گرفت. نتایج ‏نشان داد مقدار آنتوسیانین عصاره تغلیظ شده انار، 23/45 میلی‌گرم بر ‌لیتر بر حسب سیانیدین3-گلیکوزید و مقدار کل ‏ترکیات فنلی آن 78 میلی‌گرم بر گیلوگرم بود. راندمان تولید ریزکپسول تهیه شده با مواد دیواره مخلوط مالتودکسترین 5‏‎ ‎درصد و آلژینات کلسیم 1/0درصد، 44/88 درصد، دانسیته تودة ریزکپسول‌ تهیه شده 255 کیلوگرم بر متر مکعب و مقدار ‏آنتوسیانین در ریزکپسول تهیه شده 01/40 میلی‌گرم بر کیلو‌گرم حاصل شد. ‏
کلیدواژه ها:
انار، ترکیبات موثره، ریزپوشانی.‏
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است