بررسی تغییرات رنگ میوه هلو تحت تاثیر پوشش دهی با ژل آلوئه ورا طی دوره انبار داری
کد مقاله : 1077-NCHPNT
نویسندگان:
امیر دارائی گرمه خانی *1، نرجس آقاجانی2، اشرف گوهری اردبیلی2
1دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده فنی تویسرکان، گروه هلوم و صنایع غذایی
2استادیار، گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
چکیده مقاله:
امروزه تمایل به مصرف غذاهای سالم و عاری از سموم شیمیایی در بین مردم افزایش یافته است و استفاده از ترکیبات سالم و سازگار با سلامت انسان و طبیعت یکی از دغدغه های مهم محققین تکنولوژی پس از برداشت محصولات باغی شده است. یکی از پارامترهای کیفی مواد غذایی خصوصا میوه ها و سبزیجات رنگ آنهاست. رنگ میوه نشان دهنده رسیدگی میوه بوده و از نظر مصرف کننده می تواند بیانگر طعم میوه نیز باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا بر تغییرات رنگ میوه هلو رقم زعفرانی طی دوره انبارداری بود. تیمارهای مورد مطالعه در این تحقیق شامل پوشش ژل آلوئه ورا در غلظت های 0، 10 و 20 درصد بود که بر روی نمونه های هلو اعمال شدند و ویژگیهای رنگی میوه با استفاده از روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش آلوئه ورا موجب تاخیر در تخریب رنگ نمونه های هلو در مقایسه با تیمار شاهد طی دوره انبارداری شد. با این تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از پوشش آلوئه ورا موجب حفظ خواص کیفی و کاهش تخریب ویژگی های رنگی میوه هلو طی انبارداری شد.
کلیدواژه ها:
پوشش آلوئه ورا، میوه هلو، پارامترهای رنگی.
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است