کاربرد سیستمهای ترکیبی پردازش تصویر و شبکه عصبی- فازی تطبیقی(انفیس) در ارزیابی تازگی گوشت مرغ |
کد مقاله : 1084-NCHPNT |
نویسندگان: |
امین طاهری گراوند *1، سودابه فتاحی2، فیض اله شهبازی3 1دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان 2دانشگاه لرستان-دانشکده کشاورزی 3دانشیار مکانیک بیوسیستم دانشگاه لرستان |
چکیده مقاله: |
مطالعه حاضر امکان استفاده از روش پردازش تصویر در ترکیب با شبکه عصبی- فازی تطبیقی(انفیس) را بعنوان یک روش هوشمند برای ارزیابی تازگی گوشت مرغ در طول دوره نگهداری در دمای یخچال بررسی میکند. در این سیستم پس از عکسبرداری، پیش پردازش، تصاویر به کانالهای رنگی مختلف منتقل و سپس ویژگیهای آماری بافت تصاویر استخراج گردید. در نهایت شاخصهای آماری نظیر دقت، صحت، حساسیت، اختصاصی بودن و سطح زیر منحنی به منظور ارزیابی طبقهبند جهت تخمین تازگی گوشت محاسبه شدند که این مقادیر برای طبقهبندی به کمک طبقه بند استنتاج عصبی فازی تطبیقی (انفیس) به ترتیب برابر83/89، 46/75، 4/75، 56/93 و 48/84 درصد بدست آمد. نتایج بررسی نشان داد که سامانه پیشنهادی پتانسیل لازم بعنوان یک روش آنلاین، سریع و غیرمخرب برای تخمین تازگی گوشت مرغ با دقت مناسب را دارد. بنابراین این سیستم با دقت طبقه بند مناسبی توانست میزان تازگی گوشت مرغ را در طی مدت زمان نگهداری تشخیص دهد. لذا استفاده از تکنیک پردازش تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی برای تخمین و تشخیص تازگی گوشت مرغ امیدوار کننده است. |
کلیدواژه ها: |
تازگی، پردازش تصویر، گوشت مرغ، شبکه عصبی- فازی تطبیقی(انفیس). |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |