فرایندهای استخراج سبز ترکیبات موثره پیاز
کد مقاله : 1090-NCHPNT
نویسندگان:
مهرانوش غریبی تهرانی *1، الهام آذرپژوه2، امیرحسین الهامی راد3، پروین شرایعی4
191735-488
2عضو هیات علمی بخش فنی و مهندسی
3معاونت پژوهشی دانشگاه آزادسبزوار
4مرکزتحقیقات کشاورزی
چکیده مقاله:
روش ﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ جهت استخراج ترکیبات موثره ﮔﯿﺎﻫﺎن ﻣﺜﻞ ﺗﻘﻄﯿﺮ آﺑﯽ ﯾﺎ ﺑﺨﺎر آب و اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﺣﻼل آﻟﯽ ﻣﻌﺎﯾﺒﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ بازده پایین، طولانی بودن زمان استخراج،باقی ماندن حلال سمی و کاهش انتقال جرم و حرارت و مضر بودن برای محیط زیست را به دنبال دارد. افزایشﮐﺎرﺑﺮد عصاره ها و اسانس های گیاهی با توجه به قیمت بالا و خواص کیفی مطلوب، منجر به بررسی روش ﻫﺎی ﻧﻮﯾﻦ اﺳﺘﺨﺮاج ﮔﺮدﯾﺪه اﺳﺖ. با توجه به ﻣﺰاﯾﺎى اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ روش ﻫﺎ مانند افزایش ﺳﺮﻋﺖ انتقال جرم و انرژی ،کاهش گرادیان حرارتی، کاهش مصرف انرژی، کاهش سایز تجهیزات،کاهش زمان استخراج، کاهش مصرف حلال های سمی و دوستدار محیط زیست، ﺣﻔﻆ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﮐﯿﻔﯽ ترکیبات، ﺳﺮﯾﻊ ﺗﺮ و ارزان تر بودن، لذا در اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻪ بررسی ﺷﯿﻮه ﻫﺎی ﻧﻮﯾﻦ اﺳﺘﺨﺮاج عصاره ترکیبات موثره پیاز مانند کوئرستین و کامپتفرول ﺑﻪ ﮐﻤﮏ اﻣﻮاج ﻓﺮاﺻﻮت، اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﺣﻼل به کمک اﻣﻮاج ﻣﯿﮑﺮووﯾﻮ،استخراج توسط مایکروویو بدون استفاده از حلال، استخراج توسط آب تحت بحرانی، استخراج) Détente Instanttanée Contrôlée (D.I.C: یا Instantaneous controlled pressure drop ، ﻣﺰاﯾﺎ و ﻣﻌﺎﯾﺐ آن ﻫﺎ ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ.
کلیدواژه ها:
کلمات کلیدی: فراصوت، استخراج،ماکروویو،انتقال جرم
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است