ارزیابی تاثیر زمان و محل برداشت عسل بر خواص آنتی اکسیدانی آن
کد مقاله : 1095-NCHPNT
نویسندگان:
شادی بصیری *، نوید بصیری، فرزاد غیبی
هیات علمی
چکیده مقاله:
عسل با داشتن ترکیبات مفید و ارزشمند تغذیه‌ای، سبب حفظ سلامت انسان و درمان برخی اختلالات و بیماری-ها شده، از این رو جزو مواد فراسودمند محسوب می‌شود. هدف از این پژوهش ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی وتعیین مقدار ترکیبات فنلی در چند نوع عسل طبیعی بود. نمونه های عسل در این پژوهش از سه منطقه مختلف استان خراسان رضوی از جمله شهرستان های شیروان ، کاشمر و نیشابور در دو زمان مختلف برداشت عسل ، یعنی بهار و پاییز تهیه شدند. عسل ها کاملا خالص بوده و از گلهای طبیعی موجود در منطقه تهیه شدند. مقادیر ترکیبات فنلی و خواص آنتی اکسیدانی آنها به ترتیب با آزمونهای فولین سیو کالچو و دی فنیل پیکریل هیدرازیل اندازه گیری شدند. اثر منطقه و فصل برداشت عسل بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی و مقدار ترکیبات فنلی نمونه های عسل معنی دار بودند. مقدار ترکیبات فنلی و بالطبع آن قدرت آنتی اکسیدانی نمونه های عسل بهاره به صورت معنی داری از نمونه های عسل پاییزه بیشتر بود. نمونه های عسل شهرستان کاشمر دارای بیشترین قدرت آنتی اکسیدانی بود هرچند که مقادیر ترکیبات فنلی اندازه گیری شده در آن شهر در بیشترین میزان در بین شهر های مورد بررسی نبود. بنابراین می توان گفت علاوه بر ترکیبات فنلی ، عامل موثر دیگری وجود دارد که بر قدرت آنتی اکسیدانی عسل تاثیر گذار است.
کلیدواژه ها:
ترکیبات فنلی ، عسل طبیعی، قدرت آنتی اکسیدانی.
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است