اثر پرتودهی گاما بر خاصیت آنتی اکسیدانتی و ترکیبات فنلی سه رقم مهم خرما در مدت انبار |
کد مقاله : 1127-NCHPNT |
نویسندگان: |
سمیه رستگار *1، سعیده زربخش2 1بندرعباس- کیلومتر 9 جاده میناب- دانشگاه هرمزگان- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- گروه باغبانی 2دانشگاه شیراز |
چکیده مقاله: |
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر پرتودهی گاما بر خصوصیات آنتی اکسیدانتی سه رقم میوه خرما پیارم، زاهدی و دیری در سال 1394 در دانشگاه هرمزگان انجام شد. نمونهها توسط اشعه گاما (دوزهای kG 5و1،3) پرتودهی شده و در دمای °c25 به مدت 4 ماه نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده، با گذشت زمان محتوای فنل، فلاونوئید و تانن میوه به تدریج کاهش یافت. اما این روند در نمونههای تیمار شده با شدت کمتری دیده شد. پیارم میزان فنل و فلاونوئید بیشتری نسبت به دو رقم دیگر نشان داد. افزایش دوز پرتودهی در ارقام و در طی زمان انبارمانی موجب حفظ خاصیت آنتیاکسیدان کل، محتوای فنل و تانن میوه گردید. اما تاثیر معنیداری بر میزان فلاونوئید میوه نداشت. در کل با توجه به اثر بخشی پرتودهی در حفظ خاصیت آنتی اکسیدانتی میوه خرما، این تیمار میتواند در حفظ کیفیت انباری میوه خرما موثر باشد. |
کلیدواژه ها: |
انبارمانی، پس از برداشت، پیارم، زاهدی، دیری |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |