بررسی وضعیت و شناسایی محدودیتها در برداشت و فرآوری زعفران در شهرستان تربت حیدریه |
کد مقاله : 1139-NCHPNT |
نویسندگان: |
الناز رستگار منش1، سعید ظریف نشاط *2، محمدحسین عباسپورفرد3، محمد علی ابراهیمی نیک4 1دانشجوی سابق پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد 2مشهد-91735488 3دانشگاه فردوسی مشهد 4دانشگاه فردوسی |
چکیده مقاله: |
شناسایی محدودیتهای تولید محصولات کشاورزی و مدیریت آنها میتواند به عنوان یکی از راههای دستیابی به تولید پایدار مدنظر قرار گیرد. در این میان، تولید زعفران به عنوان یکی از گرانترین محصول زراعی دنیا و ایران که از بزرگترین تولید کنندههای این محصول در جهان به شمار میرود هم چنان با چالشهایی مواجه است. برایناساس، این مطالعه به شناسایی محدودیتهای تولید زعفران در شهرستان تربت حیدریه به منظور بهبود بهرهوری تولید آن پرداخته است. اطلاعات مربوط با مصاحبهی حضوری به کمک پرسشنامه جمعآورری گردید. برای تعیین پایایی نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که این ضریب 7/0 به دست آمد. نتایج نشان با توجه به گسترش بیرویهی کاشت زعفران در شهرستان تربت حیدریه، محدودیت نیروی انسانی و برداشت گل زعفران در یک بازه ی زمانی کوتاه در منطقه یکی از محدودیتهای اصلی کشت زعفران در شهرستان تربت حیدریه میباشد. از سویی در حدود 1/56 درصد از تولیدکنندهها با الگوی کاشت در هم مبادرت به کاشت زعفران میکنند. در نتیجه، در چنین زمینهایی استفاده از وسایل ماشینی در مراحل مختلف داشت و برداشت امکانپذیر نبوده و کشاورزان مجبور هستند، تمام فعالیتهای زراعی مورد نیاز را به صورت دستی و با کمک نیروی انسانی انجام دهند. از دیگر محدودیتهای تولید زعفران در منطقه میتوان به عدم رعایت فاصله مناسب بین ردیفهای کشت، عدم برداشت گل زعفران در ساعتهای اولیهی صبح، عدم وجود تشکلها و تعاونیهای تولید منسجم اشاره نمود، که باید مورد توجه قرار گیرند.. |
کلیدواژه ها: |
پرسشنامه، چالش، زعفران، نیروی انسانی |
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است |