اثر مقادیر مختلف اسید هیومیک برعملکرد گل و بنه زعفران تحت تنش شوری
کد مقاله : 1142-NCHPNT
نویسندگان:
علیرضا رضوی *
A.razavi1385@gmail.com
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثرات تنش شوری و کاربرد اسید هیومیک بر عملکرد گل و بنه زعفران، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی، با سه تکرار در سال زراعی 96-1395 اجرا شد. پلات های اصلی به سطوح مختلف تنش شوری (1، 4، 7 و 10 دسی زیمنس بر متر) و پلات های فرعی به سطوح مختلف کاربرد اسید هیومیک (0، 30، 60 و 90 کیلوگرم در هکتار) تعلق گرفت. به منظور تهیه آب آبیاری، نمک های کلرید سدیم و کلرید کلسیم با نسبت 1:1 به در غلظت های یاد شده به آب افزوده گردید. صفات مورد مطالعه شامل تعداد و وزن تر گل، وزن خشک کلاله، قطر و وزن خشک بنه می‌باشد. نتایج نشان داد که اثر تنش شوری و کاربرد هیومیک اسید بر کلیه صفات مورد بررسی در سطح یک درصد معنی‌دار بود. مصرف اسید هیومیک سبب افزایش عملکرد گل و بنه زعفران اما تنش شوری باعث کاهش آنها شد. مقایسه میانگین اثرات متقابل نشان داد که بیشترین تعداد و وزن تر گل، وزن خشک کلاله، قطر و وزن خشک بنه با مصرف90 کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک و شوری شاهد (1 دسی زیمنس بر متر) حاصل شد. به طور کلی نتایج نشان داد که اثرات منفی شوری با کاربرد هیومیک اسید به طور معنی‌داری کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
اسید هیومیک. تنش شوری. زعفران. عملکرد گل. بنه
وضعیت : مقاله برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است